Hamilton: Zdolať Alonsa nebude ľahké, má najlepší monopost

Fernando Alonso (vľavo) a Lewis Hamilton
Fernando Alonso (vľavo) a Lewis Hamilton (Autor: SITA/AP)
SITA|16. apr 2013 o 12:31

Hamiltonovi patrí po troch pretekoch v aktuálnom renkingu jazdcov štvrtá priečka.

ŠANGHAJ. Britský pretekár formuly 1 Lewis Hamilton vyhlásil, že jeho príchod do Mercedesu bol správnou voľbou. Dvadsaťosemročný jazdec sa vlani rozhodol pre ukončenie svojho angažmánu v McLarene a zamieril do konkurenčného tímu, ktorý vedie jeho krajan Ross Brawn.

"Všetci mi hovorili, že robím najhoršie rozhodnutie v mojom živote, ale teraz po úspešných výsledkoch musia svoje názory zmeniť," povedal pilot, ktorý na nedeľňajších pretekoch Veľkej ceny Číny obsadil tretie miesto.

"Samozrejme, nikomu názor nezoberiem, ale som skutočne veľmi vďačný za to, že som súčasťou nášho bojového plánu. Urobil som obrovskú zmenu, veľký krok a myslím si, že to nemusím ľutovať," uviedol Hamilton.

V Šanghaji v nedeľu triumfoval Španiel Fernando Alonso na Ferrari pred Fínom Kimim Räikkönenom z Lotusu.

Majstrovi sveta z roku 2008 Hamiltonovi patrí po troch pretekoch v aktuálnom renkingu jazdcov štvrtá priečka, od lídra Sebastiana Vettela z tímu Red Bull má 12-bodový odstup.

"Myslím si, že Alonso momentálne disponuje najrýchlejším vozidlom a v Číne to potvrdil, preto nebude ľahké zdolávať ho," povedal. "Vlani nemal takúto výhodu, ale napriek tomu dosiahol neuveriteľné výsledky, veď stále zbieral body," dodal Lewis Hamilton.

Najbližší víkend sa fanúšikovia formuly 1 môžu tešiť na štvrté podujatie seriálu MS formuly 1, na Medzinárodnom okruhu v Sachíre sa uskutočnia preteky VC Bahrajnu.

Jazdci Mark Webber (Red Bull) a Esteban Gutiérrez (Sauber) sa za spôsobenie kolízií počas VC Číny posunú na štartovom rošte, Austrálčana čaká pokles o tri a Mexičana o päť pozícií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton: Zdolať Alonsa nebude ľahké, má najlepší monopost