Hamilton: Nemyslím si, že je o incidente potrebné hovoriť

Nico Rosberg (vľavo) bol po Veľkej cene USA veľmi sklamaný.
Nico Rosberg (vľavo) bol po Veľkej cene USA veľmi sklamaný. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. okt 2015 o 11:47

Po Veľkej cene USA mu pohodil sponzorskú čiapku. Nico Rosberg ju však Lewisovi Hamiltonovi znechutene vrátil. Majster sveta nevidí potrebu o incidente so svojim tímovým kolegom diskutovať.

MEXICO CITY. Lewis Hamilton nevníma potrebu vydiskutovať si s tímovým kolegom z Mercedesu Nicom Rosbergom výstup po minulotýždňovej Veľkej cene USA vo formule 1.

Nemec po úspešnom obhajcovi titulu hodil podávanú čiapku.

Po pretekoch v Austine už trojnásobný majster sveta je napriek tomu ochotný stretnúť sa s Rosbergom bez ohľadu na negatívne emócie, ktoré medzi rivalmi z toho istého tímu vládnu.

Rosberga v USA nazlostil Hamiltonov agresívny manéver z prvého kola - ocitol sa po ňom mimo trate.

nico_res.jpg

Rosberga (s číslom 6) nazlostil manéver Lewisa Hamiltona (vpravo) hneď po štarte. FOTO - TASR/AP.

Rosberg sa síce v priebehu pretekov prepracoval späť na čelo, ale v 49. kole spravil osudnú chybu. Vyšiel na trávu a ponúkol Hamiltonovi víťazstvo a s ním aj predčasnú obhajobu titulu majstra sveta.

V zákulisí potom Brit pohodil sklamanému Nemcovi sponzorskú čiapku. Ten mu ju znechutene vrátil, pričom len tesne minul jeho hlavu.

Lewis Hamilton získal tento rok tretí raz majstrovský titul.

"Nehovorili sme o tom a nemyslím si, že je to potrebné," povedal Hamilton pred nedeľňajšou Veľkou cenou Mexika.

Šéf Mercedesu Toto Wolff vraj mal v pláne urovnať ďalší zo série sporov medzi dvoma ambicióznymi jazdcami ešte tento týždeň na spoločnej schôdzke.

"Nemám s tým najmenší problém. Nechceme napätie v tíme. Som si istý, že si spolu sadneme, zistíme, ako to Nico cíti a pokúsime sa ísť ďalej," uviedol Hamilton.

V prípade úspechu v záverečných troch pretekoch sezóny by vyrovnal rekord Sebastiana Vettela. Nemec si ešte v službách Red Bullu v roku 2013 pripísal trinásť víťazných veľkých cien.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Hamilton: Nemyslím si, že je o incidente potrebné hovoriť