Haláka nestresuje strata pozície v St. Louis

(Autor: SITA/AP)
TASR|27. okt 2011 o 13:17

Slovenský brankár chce zapracovať na zlepšení výkonnosti a nebojí sa, že by stratil svoju pozíciu v Blues.

ST. LOUIS. Jaroslav Halák zatiaľ nepanikári. Pozícia tímovej jednotky St. Louis Blues, ktorá pripadla slovenskému hokejovému brankárovi pred prvým buly v novej sezóne, je už v úvode ročníka ohrozená výbornými výkonmi Briana Elliotta. Halák však verí, že jeho čas ešte príde.

V prebiehajúcej sezóne má Halák na konte jednu výhru pri štyroch prehrách. Posledné vystúpenie v Los Angeles, kde prehrali "bluesmani" 0:5 a Halák inkasoval 4 góly, bolo doteraz jeho posledným.

Tréner Davis Payne sa rozhodol dať šancu dlhodobejšie Brianovi Elliottovi, ktorý ho do brány už nepustil od 18. októbra.

Kanaďan podal výborný výkon aj na ľade finalistu poslednej sezóny Vancouvru, keď pochytal 31 striel hokejistov Canucks.

Blues čakajú zápasy v Kanade

Nasledujúce tri zápasy Blues vyhrali a niet veľa dôvodov, aby Payne menil meno brankára, ktorý nastúpi od úvodu. V piatok začnú Blues súťažný "výlet" po provincii Alberta - najprv budú hosťom Calgary, v nedeľu ich privíta Edmonton.

Jediným argumentom, ktorý hovorí pre Halákov štart v stretnutí proti Flames je ten, že práve proti "plameňom" dosiahol svoj jediný triumf v sezóne 10. októbra.

"Nepanikárim. Je len október a nie sme ani v polovici sezóny. Potrebujete dvoch brankárov v tíme, vždy je dobré, keď máte poruke dvoch, ktorí môžu hrať. Určite však musím popracovať na mojej hre. Vždy je lepšie mať pomalší štart ako nevydarený koniec. Dobre, že hráme 82, a nie len 10 zápasov," povedal diplomaticky pre stltoday.com Halák.

V minulej sezóne bol jednotkou Blues a napriek striedavým úspechom si aj tento post udržal, predtým si vedel poradiť s miestom dvojky, ktorá miestami zatienila Careyho Pricea v Montreale. V takej situácii, ako je dnes, sa ale slovenský reprezentant ešte nenachádzal. Karty sú rozdané podobne ako v Montreale, len pre Haláka v opačnom garde.

Halák uznáva výkonnosť Eliotta

"Brian zahral dobre. Vyhral nejaké zápasy a samozrejme aj tréner chce ísť ďalej s gólmanom, ktorý zápasy vyhráva. Sme v situácii, že som nemal najvydarenejší úvod a kouč vkladá viac nádejí do Briana. Máme tu brankára vo forme, takže si zaslúži chytať. Ja sa musím sústrediť na tréningy a keď dostanem šancu, pokúsiť sa zápas vyhrať," reagoval na "evergreenovú" tému v brankárskom spolunažívaní Halák.

Halákovi hrozí aj to, že bude mať zápornú zápasovú bilanciu v konečnom zúčtovaní, čo by bolo prvýkrát v jeho kariére v NHL. Od sezóny 2006/07 mal na konte v základnej časti vždy viac výhier ako prehier a vždy viac než 90-percentnú úspešnosť zákrokov.

Okrem spomínaných 1-4 kryl zatiaľ len 83,5 % pukov. "Keby som vedel, čo presne mám zmeniť, nemal by som na konte 1-4, ale 4-1. Musím byť naďalej pozitívne naladený, 'makať' na tréningoch a pokúsiť sa zabávať hokejom," dodal Halák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Haláka nestresuje strata pozície v St. Louis