Hádzanári Tatrana pokazili zápas SEHA ligy so Záporožím

Oliver Rábek bránený Piotrom Kusom z HC Motor Záporožie.
Oliver Rábek bránený Piotrom Kusom z HC Motor Záporožie. (Autor: SITA)
Ján Leško|5. sep 2019 o 11:47

Päť minút pred koncom viedli ešte o tri góly, prehrali o jeden.

PREŠOV. Hádzanári Prešova vykročili do deviateho ročníka nadnárodnej SEHA Gazprom ligy neúspešne, hoci nehrali zle.

Slovenský šampión však záver zápasu s ukrajinským majstrom Motor Záporožie pokazil a prehral 24:25.

Šok prišiel dve sekundy pred koncom

Sedem minút pred koncom prešovský tím po góle svojho kapitána M. Straňovského viedol o tri góly, no do konca ďalší už nepridal. Naopak, po priam naivných vlastných, súperom nevynútených chybách, v samom závere pykal.

Štyridsať sekúnd pred koncom Dominik Krok nepremenil vyloženú šancu a po kontre z krídla strelil Soroka dve sekundy pred klaksónom víťazný gól hostí.

Prešovčania si ale takéto rozuzlenie zápasu po tom, čo predvádzali celý zápas na ihrisku, nezaslúžili. V konečnom dôsledku si však za prehru môžu len sami.

Po vyrovnanom priebehu prvého polčasu, v ktorom tvrdou hrou v obrane a aj výbornými zákrokmi Čuprynu v bráne nedovolili súperovi gólovo výraznejšie odskočiť, v druhom si práve Tatran vypracoval viackrát náskok troch gólov.

Prešov mal v súboji s veľmi kvalitným protivníkom navrch. Žiaľ, ako už neraz aj v minulosti, neodpustil si vo chvíľach, kedy sa lámal chlieb, straty lopty a zbytočné hrúbky, ani v súboji so Záporožím.

Dobre rozohraná partia tak vyšla v úseku pár minút pred koncom celkom navnivoč.

Zranil sa už v prvej minúte, nakoniec nedohral

Sklamanie v prešovskom tábore bolo po stretnutí s ukrajinským Motorom obrovské. Tatran mal v domovskej Tatran handball arene znovu skvelú podporu publika, avšak aj dosť smoly.

Už v prvej minúte stretnutia ostal po zásahu súpera ležať na ihrisku Oliver Rábek. Po ošetrení sa však do hry vrátil, no v tých najdôležitejších chvíľach kanonier svojmu tímu pomôcť už nemohol.

„Aj mne je veľmi ľúto takéhoto rozuzlenia nášho prvého zápasu v novom ročníku SEHA ligy. Aj toho, že som chlapcom v dôsledku zranenia z úvodu duelu pomôcť nemohol. Pivot Motora Babičev ma v súboji na našom bránkovisku zasiahol ramenom do krku. Padol som na zem a obe ruky mi tŕpli. Pomerne hodnú chvíľu som sa nevedel pohnúť. Ani po stretnutí som ešte nemohol krkom normálne otáčať a stále ešte cítim tŕpnutie rúk. To ale budem s lekármi riešiť neskôr," ozrejmil jeden z pamätníkov dvoch víťazných súbojov Prešova so Záporožím v skupinovej fáze Pohára EHF spred šiestich rokov.

Pravda, po ošetrení to Rábek skúšal pár minút na ihrisku znova.

„Žiaľ, nešlo to a tak som zvyšok zápasu prežíval len na lavičke. A verte, na tom konci to boli muky. Päť minút do konca máme trojgólový náskok, hráme presilovku a sme v útoku. Neviem, čo sa to dialo, no pokazili sme to. Prišli chyby, ktoré mužstvo, ako je Tatran si s takým kvalitným súperom, akým je Motor Záporožie, patriaci do európskej hádzanárskej špičky, dovoliť nesmie. Ukrajincov sme mali položených takmer na lopatkách, lenže v závere sme takticky úplne odišli a draho za to zaplatili.“

Dúfa, že v Chorvátsku už bude osožný

V piatok o 17. hodine nastúpi v THA Tatran Prešov na zápas Slovnaf Handball Extraligy proti ŠKP Bratislava.

V nedeľu 8. septembra odohrajú Prešovčania zápas druhého kola nadnárodnej ligy na pôde chorvátskeho vicemajstra RK Nexe Našice.

„Z chýb, ktoré nás stáli výhru nad Záporožím sa musíme poučiť. Nad Našicami sme v prípravnom stretnutí pred cestou na turnaj v Doboji vyhrali. Lenže RK Nexe prehral v prvom kole SEHA ligy v Novom Sade s Vojvodinou o šesť gólov. Doma sa dozaista budú chcieť za tento neúspech rehabilitovať. Čaká nás teda ďalší veľmi ťažký zápas. My však musíme zdvihnúť hlavy, hľadieť si vlastné zámery a spraviť všetko pre to, aby sme v Našiciach uspeli aj v súťažnom dueli. Dúfam, že sa do nedele dám do poriadku a i ja bude mužstvu v Chorvátsku osožný,“ mienila po stretnutí s Motorom ľavá spojka Tatrana O. Rábek.

Fakty

Tatran Prešov – Motor Záporožie 24:25 (11:12)

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 3, Djerič, Lapajne 3, D. Krok 2, Rečičár, Muňoz 3, L. Urban 5, Hozman, Vučko 1, M. Straňovský 2, Michalka, Grzentič, Carapkin, Afanou – Gatine 5.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári Tatrana pokazili zápas SEHA ligy so Záporožím