Čakanie na MS pokračuje ďalej, Slovenky prehrali aj v odvete

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. (Autor: TASR)
TASR|21. apr 2021 o 19:43

Na palubovke Srbska prehrali o sedem gólov.

Baráž o MS 2021 v hádzanej žien - odveta: 

Srbsko - Slovensko 32:25 (13:12)

Najviac gólov Srbska: Krpežová-Šlezaková 7/2, Cvijičová 7, Kovačevičová a Lavková po 4.

Zostava a góly Slovenska: Oguntoyová, Medveďová - Patrnčiaková 2, Lanczová 6/4, Königová 1, E. Rajnohová, Némethová 3, R. Bíziková 3/2, Bujnochová 4, Rebičová, Habánková 3, Hudáková, B. Bíziková, Dulinová, Pénzesová 3, Štefaniková.

Rozhodovali: Alpaidzeová, Berezkinová (obe Rus.), vylúčenia: 5:1, 7m hody: 3/3 - 7/6, bez divákov.

/prvý zápas 26:19, Srbsko postúpilo na MS/

BELEHRAD. Slovenské hádzanárky sa nepredstavia na decembrových MS v Španielsku. V stredajšej odvete baráže o postup na šampionát prehrali v Belehrade s domácim Srbskom 25:32.

Favoritovi podľahli o sedem gólov aj v sobotu v prvom dueli v Šali (19:26).

Najlepšia strelkyňa v slovenskom tíme bola Barbora Lanczová so šiestimi gólmi, za Srbsko zaznamenali zhodne po sedem presných zásahov Katarina Krpežová-Šlezaková a Dragana Cvijičová.

Slovenky v prvom polčase držali krok so silným súperom. Od stavu 7:7 však prišla ďalšia trojgólová séria Srbiek a za nepriaznivého stavu 7:10 si slovenský kouč Streicher vypýtal oddychový čas. 

Jeho zverenky vzápätí znížili na rozdiel gólu a s tesným mankom 12:13 odišli aj do kabín, keď sa v závere polčasu štvrtýkrát presadila Bujnochová.

Srbky si v úvode druhej časti bez väčších problémov držali tesný odstup a postupové karty mali jasne vo svojich rukách.

Lavková im v 39. minúte opäť vrátila trojgólový náskok a už o chvíľu neskôr po brejku Krpežovej-Šlezakovej viedol domáci tím prvýkrát v stretnutí o štyri góly (19:15). V rozlete ich nezastavil ani oddychový čas hostí a zaslúžene vyhrali.

Slovenky sa doteraz jediný raz na MS predstavili v roku 1995.

Najbližšie ich čakajú boje v druhej fáze kvalifikácie ME 2022. V boji o dve postupové miesta sa od októbra stretnú v skupine s vicemajsterkami sveta Španielkami, Maďarskom a s jedným z tímov z prvej fázy kvalifikácie.

Hlasy po zápase /zdroj: slovakhandball.sk/:

Pavol Streicher, tréner SR: "Vývojom to bolo podobné stretnutie ako v Šali. V prvom polčase sme podali celkom dobrý výkon a držali sme krok s favoritom, zaostávali sme len o gól. Ani úvod druhého dejstva nebol zlý.

Potom však prišla fáza, keď sme zakončovali z nepripravených akcií a strácali lopty v útoku. Dostali sme v krátkom čase päť gólov z kontier. Teší ma však, že dievčatá to nevzdali a dohrali odvetný duel so cťou."

Anette Emma Hudáková, spojka SR: "Myslím si, že prvý polčas sa nám opäť vydaril. Brankárka nás podržala. Snažili sme sa zastaviť srbské strelkyne, nie vždy nám to vyšlo. V druhom polčase začali Srbky lepšie brániť, vracali sa do obrany, to sa aj prejavilo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Čakanie na MS pokračuje ďalej, Slovenky prehrali aj v odvete