Slovenky držali s favoritkami krok len polčas, šampionát sa im vzdialil

Momentka zo zápasu Slovensko - Srbsko, baráž o postup na MS v hádzanej žien 2021.
Momentka zo zápasu Slovensko - Srbsko, baráž o postup na MS v hádzanej žien 2021. (Autor: TASR)
TASR|17. apr 2021 o 19:55 (aktualizované 17. apr 2021 o 20:25)

Slovensko v prvom zápase baráže prehralo o sedem gólov.

Baráž o MS v hádzanej žien 2021 - 1. zápas

Slovensko - Srbsko 19:26 (10:11)

Zostava a góly Slovenska: Oguntoyová, Medveďová - Patrnčiaková 1, Lanczová 6/1, Königová 1, E. Rajnohová 2, Némethová 1, R. Bíziková 5/1, Bujnochová, Rebičová, Habánková 3, Hudáková, B. Bíziková, Dulinová, Pénzesová, Štefaniková

Najviac gólov Srbska: Kovačevičová 8, Krpežová-Šlezaková 6/2, Lavková 3

Rozhodovali: Nastaseová, Stancuová (obe Rum.), vylúčenia: 4:3, 7m hody: 3/2 - 6/3, bez divákov

ŠAĽA. Slovenské hádzanárky prehrali v prvom barážovom zápase o postup na MS 2021 so Srbskom 19:26.

Na domácej palubovke v Šali držali s favoritom krok iba v prvom polčase, po zmene strán získali Srbky rozhodujúci náskok. Odveta je na programe v stredu v Belehrade (18.00 h).

Najlepšou strelkyňou slovenského tímu bola Barbora Lanczová so šiestimi presnými zásahmi, Srbka Jovana Kovačevićová dala o dva viac.

Úspešnejší tím z baráže si vybojuje postup na decembrový svetový šampionát v Španielsku. Slovenky sa naposledy na MS predstavili pred 26 rokmi.

Slovenky nastúpili bez Szarkovej

Slovenky sa museli na poslednú chvíľu vysporiadať aj s absenciou zranenej Simony Szarkovej.

Gólový účet otvorila po 64 sekundách hry Erika Rajnohová, ale Srbky otočili na 2:1 vo svoj prospech a mali k dispozícii aj sedmičku, Lavkovú však vychytala Oguntoyová.

Na druhej strane sa z rovnakej pozície presadila Réka Bíziková a tá istá hráčka v 9. minúte svojim už tretím zásahom zvýšila na 4:2 pred domáce.

Srbky kopili technické chyby, Oguntoyová zlikvidovala ďalšiu sedmičku, napriek tomu dokázali favoritky v 18. minúte vyrovnať na 6:6 najmä zásluhou potentnej Krpežovej-Šlezakovej.

Slovenky išli ešte raz do náskoku o dva góly (9:7), záver prvého polčasu však vyznel pre súperky a gól Radojevičovej 13 sekúnd pred sirénou znamenal ich tesný polčasový náskok 11:10.

Tréner Pavol Streicher a hádzanárky Slovenska.
Tréner Pavol Streicher a hádzanárky Slovenska. (Autor: TASR)

Srbky navyšovali vedenie

Po zmene strán sa Srbky v 33. minúte po presnom zásahu Lavkovej prvýkrát dostali do dvojgólového náskoku (13:11).

Cez defenzívu domáceho družstva sa už dostávali viditeľne ľahšie ako v prvom dejstve a Kovačevičová v 42. minúte zvýšila odstup Srbiek už na 18:14.

Kouč Slovenska Streicher reagoval na trojgólovú šnúru oddychovým časom a jeho zverenky štvrťhodinu pred koncom znížili po úspešnej sedmičke strelecky nabudenej Lanczovej na 16:19.

Bližšie ako na rozdiel troch gólov sa však už k súperkám nedokázali dostať. Naopak, Srbky sériou troch zásahov zvýšili v závere svoj náskok na sedem gólov a vytvorili si výbornú východiskovú pozíciu pred odvetou na domácej pôde.

Pavol Streicher, tréner Slovenska: "Srbky potvrdili svoju kvalitu, sú zohraté a polovica z ich tímu hráva Ligu majstrov. Nám jednoducho došli sily. V prvom polčase sme museli intenzívne brániť a v druhom sa už ukázala fyzická i herná prevaha súpera.

Vedeli sme už pred zápasom, že na úspešný výsledok musíme podať výkon na hranici svojich možností a žiaľ, to sa nám dnes nepodarilo. V odvete bude našim cieľom podať lepší výkon a uvidíme, na čo to v konečnom dôsledku bude stačiť."

Barbora Lanczová, najlepšia strelkyňa Slovenska: "Zápas sme začali veľmi dobre, fungovali nám obrana i protiútok. Na konci prvého polčasu sme už začali poľavovať, trochu nám došli sily. Najväčšia chyba bola, že sme nezachytili úvod druhého polčasu, to nás dalo dole a nevedeli sme sa z toho postaviť.

Viac sme mohli strieľať z diaľky, svoje zohrala únava i chyby v našej hre. Sedem gólov v ženskej hádzanej nie je veľa, v odvete budeme bojovať a som presvedčená, že v Belehrade podáme lepší výkon. Ja verím na zázraky a teda, že ešte dokážeme postúpiť na šampionát."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky držali s favoritkami krok len polčas, šampionát sa im vzdialil