Grigar je podľa Medzinárodnej kanoistickej federácie najväčším prísľubom

Jakub Grigar.
Jakub Grigar. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. aug 2016 o 19:33

Grigar ukázal, že slovenskí muži vedia používať aj dvojlistové pádlo, píše web Medzinárodnej kanoistickej federácie.

RIO DE JANEIRO. Ocenenie pre najväčší prísľub vo vodnoslalomárskom športe sa spomedzi účastníkov olympijských hier v Riu de Janeiro ušlo Slovákovi Jakubovi Grigarovi.

Iba 19-ročný talent z Liptova dostal najväčšiu podporu v hlasovaní účastníkov OH spomedzi pretekárov a trénerov na twitteri Medzinárodnej kanoistickej federácie (ICF).

Grigar obsadil vo finále súťaže vodných slalomárov v kategórii K1 5. miesto. O medailu prišiel v samom závere, predtým na medzičasoch viedol.

"Grigar ukázal, že slovenskí muži vedia používať aj dvojlistové pádlo," upozornil web ICF na skutočnosť, že doteraz o všetky olympijské medaily pre Slovensko vo vodnom slalome sa medzi mužmi postarali kanoisti a nie kajakári.

"K1 muži je jediná spomedzi štyroch kategórii, v ktorých Slováci ešte nevybojovali olympijskú medailu. Pritom v súčte C1 muži, C2 a K1 ženy majú na konte osem zlatých," doplnil portál ICF na adresu Slovákov.

Jakub Grigar siahal na medailu: fotogaléria

14.8.2016

Zároveň pridal postreh, že priemerný vek športovcov súťažiacich na divokej vode v parku Deodoro bol 25 rokov. Priemerný vek medailistov bol ešte o 4 roky vyšší.

Jakub Grigar je úradujúci majster sveta do 23 rokov z poľského Krakova, vlani na MS v brazílskom Foz do Iguacu ovládol K1 na MS ešte v juniorskej kategórii.

V tomto roku skončil piaty na majstrovstvách Európy "dospelých" v Liptovskom Mikuláši, kde si vybojoval aj olympijskú definitívu.

Na pretekoch v španielskom Seu d´Urgell sa mu prvýkrát v kariére podarilo dostať na pódium vo Svetovom pohári. Skončil tam na striebornej priečke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Grigar je podľa Medzinárodnej kanoistickej federácie najväčším prísľubom