Griga verí v malý zázrak, Švento: "Prídu sa na mňa pozrieť známi"

Stanislav Griga
Stanislav Griga (Autor: SITA)
TASR|3. aug 2011 o 19:21

Senickí futbalisti dúfajú pred odvetou 3. predkola Európskej ligy UEFA s rakúskym vicemajstrom Red Bullom Salzburg v "malý zázrak".

V Senici sa tešia, že bude vypredané.

SENICA. Senickí futbalisti dúfajú pred odvetou 3. predkola Európskej ligy UEFA 2011/2012 s rakúskym vicemajstrom Red Bullom Salzburg v "malý zázrak". Pred štvrtkovým sviatkom futbalu na Záhorí to uviedol ich tréner Stanislav Griga na oficiálnej tlačovej konferencii.

"My sa na tento zápas tešíme. Sme radi, že môžeme privítať takého súpera, akým je Red Bull Salzburg. Nielen my sa však na tento duel tešíme, ale aj celé okolie. Stav, ktorý bol pred týmto dvojzápasom, teda, že Salzburg je obrovský favorit, samozrejme, zostáva. My sme chceli vonku uhrať prijateľný výsledok, ktorý nám dáva určitú šancu do odvety. Myslím si, že to sa nám podarilo a v odvete zabojujeme o malý zázrak," cituje Grigu oficiálny web slovenského vicemajstra.

"Je mi veľkou cťou, že môžem byť na Slovensku. Máme veľký rešpekt pred naším slovenským súperom. Senica má bojovné, technické a talentované mužstvo. Výsledok zajtrajšieho duelu je teda otvorený. Pochválil by som ešte senický štadión, ktorý je veľmi útulný. Dúfam, že bude dejiskom krásneho futbalového predstavenia," nechal sa diplomaticky, no úprimne počuť kormidelník Salzburgu Ricardo Moniz.

V Senici sa tešia, že bude vypredané. "Tešíme sa aj na to, že prvýkrát, čo som tu ja, bude štadión vypredaný. Teda aspoň dúfame, že bude. Nerobíme si ilúzie, diváci sa prídu pozrieť aj na súpera zvučného mena. Práve diváci by mali byť jedným z našich tromfov. O iných by som nerád hovoril, no treba povedať otvorene, že keď chceme byť úspešní, musíme byť kvalitnejší smerom dopredu a musíme byť nebezpečnejší pre súpera. Ak by bola defenzíva tak kvalitná ako v Salzburgu, je to fajn, ale vieme rátať a teda musíme byť nebezpečnejší smerom dopredu," dodal Griga, podľa ktorého by nemali chýbať v zostave Bolek, Hošek, Urbánek ani kapitán Gajdošík.

V drese hostí bude pútať pozornosť aj člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Dušan Švento: "Na Slovensko som sa tešil a som rád, že som tu. Je to pre mňa špeciálny pocit. Naposledy som nastúpil proti Žiline v drese Slávie. Samozrejme, už mi volali aj nejakí známi, priatelia, že by sa radi prišli pozrieť, tak uvidíme, koľko lístkov dokážem vybojovať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Griga verí v malý zázrak, Švento: "Prídu sa na mňa pozrieť známi"