Gottwald v Luxembursku chýbal, manažér mu hľadá nový klub

SITA|24. jún 2007 o 09:55

BRATISLAVA 24. júna (SITA) - Vo výprave futbalového Slovana na úvodné stretnutie prvého kola UEFA Intertoto Cupu 2007 proti luxemburskému FC Differdange 03, v ktorom "belasí" zvíťazili na pôde súpera ...

BRATISLAVA 24. júna (SITA) - Vo výprave futbalového Slovana na úvodné stretnutie prvého kola UEFA Intertoto Cupu 2007 proti luxemburskému FC Differdange 03, v ktorom "belasí" zvíťazili na pôde súpera 2:0, chýbal okrem dlhodobo zraneného obrancu Martina Cseha a novej posily Mateja Ižvolta aj útočník Michal Gottwald. Ten prišiel do Slovana v zimnom prestupovom období zadarmo ako veľká posila, no nedokázal sa naplno presadiť a zo základnej zostavy postupne vypadol. Tretí tím uplynulého ročníka Corgoň ligy má na poste útočníka veľkú konkurenciu. Vytvára ju najlepší strelec minulej sezóny Pavol Masaryk, bývalý reprezentant Ľubomír Meszároš, legionár Aziz Ibragimov a dvojica talentov z vlastného dorastu Jakub Sylvestr a Jakub Peťovský. "Michal Gottwald sa tentoraz nezmestil do kádra pre duel v Luxembursku, ešte sa uvidí, čo s ním bude," naznačil pre agentúru SITA generálny riaditeľ klubu Ján Švehlík, že spojenie Slovana a Gottwalda už možno nebude trvať dlho. Pre Bratislavčanov by bolo pravdepodobne luxusom držať v tíme šiestich útočníkov, a keďže Gottwald veľmi nepresvedčil prednosť pred ním asi dostanú mladí Sylvestr a Peťovský. "Jeho agent sa mu pokúša nájsť nejaký klub. Ak príde dobrá ponuka pre nás i pre Miša je veľmi pravdepodobné, že sa dohodneme. Existuje samozrejme aj možnosť, že pôjde niekam na hosťovanie alebo zostane u nás. Všetko sa bude riešiť v najbližšej dobe," povedal J. Švehlík. Či pôjde Gottwald na sústredenie do Zlatých Moraviec spolu s mužstvom ešte nevedel generálny riaditeľ Slovana povedať.

Bývalý československý reprezentant vyslovil po dueli v Esch-sur-Alzette spokojnosť s výsledkom, no v hre "belasých" videl aj viaceré nedostatky. "S pohľadu pohárovej matematiky sme dosiahli dobrý výsledok. Keď vezmeme do úvahy aj to, čo sme videli na trávniku, je náš postup iba v našich rukách. Škoda, že sme sa v stretnutí trošku uspokojili s tým, že kontrolujeme hru a nepokúsili sa radšej viac vytvoriť. Je však len úvod sezóny," dodal J. Švehlík. Slovan sa po prvom zápase môže začať pripravovať na domácu ligu a druhé kolo Intertoto proti Rapidu, z videného totiž jednoznačne vyplýva, že odveta proti Differdange bude iba formalitou.

Nachádzate sa tu:
Domov