Gombos vzdoroval svetovej osmičke takmer dve hodiny, vo Wimbledone ale končí

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. júl 2018 o 19:23

Slovák nezískal ani set.

LONDÝN. Slovenský tenista Norbert Gombos podľahol za 115 minút 3:6, 4:6, 4:6 osmičke sveta i turnaja Juhoafričanovi Kevinovi Andersonovi v zápase prvého kola dvojhry na treťom grandslame sezóny Wimbledone v Londýne.

V ich premiérovom vzájomnom stretnutí Gombos síce neuhral ani set, ale s najslávnejším turnajom na tráve sa proti vysokému favoritovi rozlúčil solídnym výkonom.

V každom z troch setov Gombos prepustil svoje podanie skúsenejšiemu 32-ročnému Juhoafričanovi raz a sám nevyužil jediný brejkbal v stretnutí.

Na esá zvíťazil Anderson 19:4 a a 83 percent prvých podaní premenil na body, kým Gombos iba 67 percent. Anderson pri svojom podaní za stavu 5:4 v treťom sete premenil hneď prvý mečbal.

Wimbledon - 1. kolo:

Kevin Anderson (JAR-8) - Norbert Gombos (SR) 6:3, 6:4, 6:4

/za 115 minút/

"Začal som veľmi dobre, mal som brejkbal, no nevyužil som ho. Anderson sa potom rozpodával a keď ma brejkol, uvoľnil sa a začal si viac veriť. Ja som sa naopak trápil pri svojom podaní, ťažko som si vyhrával gemy. Trochu pofukovalo a nevedel som sa dostať do správneho rytmu," priznal Gombos pre TASR.

"Anderson ma v každom sete raz brejkol a to mu stačilo, pretože si suverénne vyhrával svoje servisy. Škoda, že som mal taký ťažký žreb, no som rád, že som si mohol opäť zahrať vo wimbledonskej hlavnej súťaži. Verím, že tri víťazstva z kvalifikácie mi dodajú pozitívnu energiu do ďalších turnajov. Dokázal som sám sebe, že som schopný odohrať dobré zápasy aj na tráve," dodal.

Dvadsaťsedemročný galantský rodák Gombos, 190. v rebríčku ATP, sa druhýkrát v kariére predstavil v hlavnej súťaži vo Wimbledone. Dostal sa tam po úspešnom účinkovaní v trojkolovej kvalifikácii.

V predošlých pätnástich pokusoch sa nedokázal prebojovať z kvalifikácie do hlavnej sútaže na turnajoch veľkej štvorky.

Vlani skončil v prvom kole na rakete Taliana Andreasa Seppiho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Gombos vzdoroval svetovej osmičke takmer dve hodiny, vo Wimbledone ale končí