Tiger Woods mal ťažkú autonehodu, hospitalizovali ho v nemocnici

Golfista Tiger Woods.
Golfista Tiger Woods. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|23. feb 2021 o 21:00

Utrpel viacnásobné zranenie nôh.

AKTUALIZOVANÉ 24. FEBRUÁRA O 9:29

BRATISLAVA, LOS ANGELES. Americký golfista Tiger Woods bol hospitalizovaný v nemocnici po tom, ako bol účastníkom dopravnej nehody v Los Angeles.

Jeho auto zišlo z cesty a na strmom svahu sa viackrát prevrátilo.

Ako uviedla agentúra AP odvolávajúca sa na predbežné policajné informácie, 45-ročný Woods nebol v čase nehody pod vplyvom alkoholu či drog.

Štyridsaťpäťročného Woodsa museli záchranári z auta vyprostiť s pomocou pneumatických klieští a previezli ho do nemocnice. 

Podľa amerických médií utrpel početné zranenia nôh a absolvoval operáciu.

Rozsah zranení zatiaľ nie je známy, no v stredu prostredníctvom sociálnych sietí informoval, že je pri vedomí a komunikuje s okolím.

Mal už dve nehody

Američan sa zotavoval po piatej operácii chrbtice. Lekári mu pri nej odstránili úlomok kosti, ktorý pri pohybe tlačil na nerv. 

Woods má dlhodobo problémy s kolenami a s chrbticou. Celkovo podstúpil deväť operácií.

Tiger Woods je jedným z najúspešnejších golfistov histórie. Má 15 triumfov na turnajoch kategórie majors, čo sú podujatia porovnateľné s tenisovými grandslamami.

V historickom poradí je druhý. No patrí mu viacero rekordov a celkovom počte triumfov na profesionálnom okruhu PGA mu patrí prvé miesto. 

V minulosti mal Woods problémy s jazdou pod vplyvom omamných látok a mal aj dve dopravné nehody.

Najznámejšiu mal v roku 2009, keď v jedno ráno jeho SUV prešlo cez požiarny hydrant a narazilo do stromu. Aj vďaka jej vyšetrovaniu sa odhalilo, že podvádzal svoju manželku.

Woods po nej stratil veľké množstvo sponzorov a podstúpil liečenie na klinike. Golf potom nehral päť mesiacov.

Nevídaný comeback

V máji 2017 ho našla floridská polícia spiaceho za volantom auta s naštartovaným motorom a zapnutými svetlami. Auto stálo v jazdnom pruhu.

Woods nemal v sebe alkohol, ale silný koktail liekov a marihuany.

Počas testu triezvosti zakolísal pri prechode po bielej čiare a začal dvíhať opačnú ruku, než mu kázal policajt. Nedokázal odpovedať ani na otázku, kde sa momentálne nachádza.

Woodsa zadržali. Súd ho za jazdu pod vplyvom omamných látok potrestal 50 hodinami verejnoprospešných prác a ročnou podmienkou.

Pred dvomi rokmi predvietol Woods jeden z najväčších comebackov v histórii športu. Po krachu manželstva, osobných problémoch, dokázal napriek vážnym zdravotným problémom vyhrať turnaj Masters.

Triumf dosiahol po jedenástich rokoch od predchádzajúceho úspechu na majors. 

V niektorých športoch je to obdobie na dlhú a úspešnú kariéru. Napríklad tenista Novak Djokovič za ten čas vyhral štrnásť grandslamových titulov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Tiger Woods mal ťažkú autonehodu, hospitalizovali ho v nemocnici