Slovensko bude mať v Tokiu zastúpenie aj v golfe, miestenku získal Sabbatini

Rory Sabbatini.
Rory Sabbatini. (Autor: TASR)
SITA, TASR|21. jún 2021 o 13:28 (aktualizované 22. jún 2021 o 15:58)

Pre slovenský golf pôjde o premiéru na olympiáde.

BRATISLAVA. Slovenský golfista Rory Sabbatini má definitívne istú miestenku na OH 2020 v Tokiu. Jeho nomináciu v utorok potvrdila na svojom webe Medzinárodná golfová federácia (IGF).

Sabbatini sa do Tokia kvalifikoval na základe umiestnenia vo finálnom olympijskom rebríčku. Vo svetovom renkingu mu patrí 167. pozícia, no z hľadiska OH sa bralo do úvahy redukované poradie, v ktorom skončil na 43. priečke.

Na olympijský golfový turnaj sa kvalifikovalo 60 najlepších golfistov sveta v redukovanom poradí. IGF pôvodne plánovala vydať konečný rebríček v pondelok 21. júna, nakoniec odsunula jeho zverejnenie až na utorok.

Slovensko tak bude mať vďaka 45-ročnému rodákovi z juhoafrického Durbanu premiérovo zastúpenie na olympijskom golfovom turnaji. Z každej krajiny sa mohli kvalifikovať najviac štyria hráči.

Napríklad z USA majú právo olympijského štartu Justin Thomas, Collin Morikawa, Xander Schauffele a Bryson DeChambeau. 

Golf je na olympiáde staronovým odvetvím. Pod piatimi kruhmi bol súčasťou programu v Paríži 1900 a St. Louis 1904, nasledovala však dlhá pauza a návrat medzi olympijské športy v Riu de Janiero 2016.

V Tokiu sa o medaily bude bojovať na golfovom ihrisku v klube Kasumigaseki, ktorý leží v meste Kawagoe v prefektúre Saitama v širšom okolí Tokia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Slovensko bude mať v Tokiu zastúpenie aj v golfe, miestenku získal Sabbatini