Koľko výplat dlhuje Slovan hráčom? Klub požiadal KHL o výnimku

Patrik Ziman je novým generálnym manažérom Slovana.
Patrik Ziman je novým generálnym manažérom Slovana. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|30. jún 2017 o 14:48

Najradšej by sme boli, keby celý Slovan tvorili Slováci. V praxi je to nemožné, hovorí športový riaditeľ klubu Oldřich Štefl.

Agentúrny text sme nahradili autorským článkom

BRATISLAVA. K hokejovému Slovanu patril sedemnásť rokov. Hoci začínal ako taxikár, postupne sa stal rešpektovaným manažérom.

Už dlhšie je známe, že Maroš Krajči na vlastnú žiadosť po minulej sezóne odišiel z postu generálneho manažéra.

Od 1. júla ho vo funkcii oficiálne nahradí Patrik Ziman, ktorý bol doteraz generálnym riaditeľom Fun rádia a prezidentom Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc.

„Moja doterajšia práca nesmerovala k športu, ale vždy som mal k nemu blízko. Nikdy som sa nevenoval aktívne hokeju. Zbieral som však o ňom informácie. Za posledné roky som navštívil desiatky zápasov Slovana, ktorého som fanúšikom,“ uviedol Ziman.

„Verím, že v novej funkcii zužitkujem skúsenosti z manažérskeho a mediálneho sektora. Absolvoval som už rozhovory s možnými partnermi a sponzormi a ďalšími ľuďmi, ktorí budú mať do športu čo povedať,“ dodal.

Hráčom dlhujú dve a pol výplaty

Dal si dva ciele – stabilizovať ekonomický chod klubu a dostať mužstvo do play off Kontinentálnej hokejovej ligy.

Nestabilná finančná situácia trápi bratislavský klub už niekoľko sezón. Vedenie Slovana potvrdilo, že záväzky voči hráčom nemá stále vyrovnané, hoci KHL stanovila klubom na vyplatenie podlžností termín do 30. júna.

Tlačová konferencia HC Slovan Bratislava: fotogaléria

30.6.2017

„Požiadali sme o tri týždne navyše. V tomto čase by sme mohli vyriešiť väčšiu časť našich záväzkov. Hráčom aktuálne dlhujeme dve výplaty, u niektorých dve a pol,“ povedal výkonný viceprezident klubu Juraj Široký mladší.

Pre nevyplatené peniaze sa môžu naťahovať aj rokovania s minuloročnými lídrami tímu ako je Jeff Taffe a Jonathan Cheechoo.

„S oboma hráčmi rokujeme. Cheechoo by spolu s rodinou rád ostal v Bratislave. Chce však začať sezónu až niekedy v októbri, preto musíme zvážiť, či sa nám to oplatí,“ priznal športový riaditeľ klubu Oldřich Štefl.

Barkera nechcú, nie je pravák

V kádri Slovana sú podľa momentálne dvaja brankári, šiesti obrancovia a ôsmi útočníci.

Káder Slovana Bratislava:

Brankári: Barry Brust, Jaroslav Janus.

Obrancovia: Patrik Bačík, Andrej Meszároš, Michal Sersen, Ivan Švarný, Tommi Taimi, Pavel Vorobej.

Útočníci: Jan Buchtele, Michal Hlinka, Tomáš Hrnka, Juraj Mikúš, Boris Sádecký, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský.

Novými hráčmi v tíme v porovnaní s minulou sezónou sú brankár Jaroslav Janus, obrancovia Taimi Tommi a Pavel Vorobej, ktorý má zatiaľ skúšobný kontrakt, a útočníci Jan Buchtele, Tomáš Hrnka a Juraj Mikúš.

Okrem mladíkov má vedenie Slovana záujem už len o jedného slovenského hráča, ktorým je obranca Tomáš Starosta. Rokovania s ním by mal klub uzavrieť cez víkend.

„Okrem toho chceme získať ešte dvoch obrancov a piatich útočníkov. Budú to hráči zo zahraničia. Zrejme sa vyberieme zámorskou cestou,“ naznačil Štefl.

Do obrany má Slovan záujem o dvoch pravákov. Aj to je dôvod, prečo vylúčil zo svojho nákupného zoznamu Kanaďana a bývalú oporu tímu Cama Barkera.

Novým asistentom je Petrovický

Káder Slovana bude aj v nadchádzajúcej sezóne zmesou slovenských a zahraničných hokejistov.

„Najradšej by sme boli, keby celý Slovan tvorili Slováci. V praxi je to nemožné. Časť hráčov si zvolí zámorie, ďalší uprednostnia Česko. Keď chceme kvalitu, nemôžeme hrať len so Slovákmi,“ zdôrazňuje Štefl.

Slovanisti začnú spoločnú prípravu 3. júla pod vedením českého kouča Miloša Říhu. Jeho asistentmi budú Rudolf Jendek a Róbert Petrovický, ktorý je novým členom realizačného tímu.

Jediný slovenský účastník v KHL pripravil pre fanúšikov na nový ročník viaceré prekvapenia. Zmenu pripravuje v dresoch, sprievodnom programe počas duelov i nových reklamných predmetoch.

Doteraz sa na novú sezónu predalo približne 3300 permanentiek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Koľko výplat dlhuje Slovan hráčom? Klub požiadal KHL o výnimku