Giroud po prvej sezóne v Anglicku: Hral som lepšie ako Henry a Drogba

(Autor: SITA/AP)
TASR|7. máj 2013 o 13:46

"Nahradil som van Persieho a keď prídete do takého veľkého klubu akým je Arsenal, tak od vás aj veľa požadujú," povedal Olivier Giroud.

LONDÝN. Futbalový útočník Arsenalu Londýn Olivier Giroud verí, že v premiérovej sezóne v anglickej Premier League obstál lepšie ako renomovaní kanonieri Thierry Henry a Didier Drogba.

Giroud dal v tomto ročníku vo všetkých súťažiach 17 gólov, čím o jeden presný zásah predstihol Drogbu v jeho premiérovej sezóne. Henry však ako debutant vsietil dokonca 26 gólov.

Francúzsky reprezentant pripustil, že cítil tlak, keď mal po odchode z Emirates Stadium nahradiť kanoniera Robina van Persieho.

"Nahradil som van Persieho a keď prídete do takého veľkého klubu akým je Arsenal, tak od vás aj veľa požadujú," povedal Giroud pre Le10 Sport. "Kritika síce nie je vždy zaslúžená, ale posúva vás to dopredu. Sedemnásť gólov a jedenásť asistencií, to je lepší výsledok aký v prvej sezóne dosiahli Henry a Drogba. Hovorí to niečo o mojich kvalitách. S týmto tímom som sa posunul aj ja na vyššiu úroveň. A samozrejme chcem napredovať v tomto smere ďalej."

Dvadsaťšesťročný futbalista prezradil, že o jeho služby mal záujem aj Bayern Mníchov, ale finalista Ligy majstrov sa po EURO 2012 rozhodol pre trojgólového Chorváta Maria Mandžukiča. Giroud súčasne dementoval správy, že tréner "kanonierov" Arsene Wenger má po sezóne namierené do parížskeho Parku Princov.

"Môj manažér hovoril so zástupcami Bayernu," vysvetlil Giroud. "Oni sa však rozhodli počkať na EURO, kde mal (Mario) Mandžukič výborný turnaj. To presvedčilo vedenie Bayernu, čo je v poriadku. A záujem PSG? Je to veľmi atraktívny klub, ale ja som šťastný v Arsenale. Čo sa týka tréner Wengerea, tak bojujeme ešte o účasť v Lige majstrov, tak neviem prečo by mal z klubu odísť. Arsenal je tam, kde je, vďaka nemu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Giroud po prvej sezóne v Anglicku: Hral som lepšie ako Henry a Drogba