Favoritmi Gira sú britskí jazdci, prekvapiť môže aj Saganova Bora

Simon Yates víťazí na pretekoch Tirreno Adriatico.
Simon Yates víťazí na pretekoch Tirreno Adriatico. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|2. okt 2020 o 16:30

Prehľad adeptov na zisk ružového dresu.

BRATISLAVA. Na Tour de France stavili na mladosť, no tento ťah im nevyšiel.

Tím Ineos Grenadiers nezískal ani jeden cenný dres a iba malou útechou mu bolo víťazstvo Poliaka Michala Kwiatkowskeho v 18. etape.

Aj na Giro d'Italia prichádza s kvalitnou zostavou, no tentoraz s jednoznačným lídrom - Walesanom Geraintom Thomasom.

Motivovaný a pripravený bojovať

Rodák z Cardiffu doposiaľ na talianskej Grand Tour príliš neexceloval a jeho najlepším výsledkom v celkovej klasifikácii je 80. miesto spred ôsmich rokov.

Jeho forma však vyzerá veľmi dobre, o čom svedčí druhé miesto na etapových pretekoch Tirreno - Adriatico či štvrtá priečka v individuálnej časovke na majstrovstvách sveta v Imole.

"Som nadšený, že v Taliansku budem lídrom tímu a cítim sa byť pripravený. Pre každého je to zvláštna sezóna, ale je skvelé mať pred sebou veľký cieľ. Prvá etapa je takmer tu a som motivovaný ako nikdy predtým. Je čas bojovať o maglia rosa (ružový dres, pozn.)," uviedol Walesan pre tímový web.

Slovo si zobral aj športový riaditeľ Ineosu Dave Brailsford. Ten očakáva, že britský tím bude siahať na najvyššie méty a verí svojmu lídrovi.

"Je to skutočný šampión. Veľa sme premýšľali nad správnymi jazdcami, ktorí budú Gerainta podporovať. Myslím si, že máme dobre vyváženú skupinu pretekárov a mix potrebných zručností," povedal.

Mitchelton-Scott sa poučí z chýb

Premožiteľom Thomasa na septembrových pretekoch Tirreno - Adriatico bol Brit Simon Yates, ktorý takisto nechýba v štartovej listine.

Pred dvoma rokmi na Gire prežil doslova športovú tragédiu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia»Favoritmi Gira sú britskí jazdci, prekvapiť môže aj Saganova Bora