Froome chce ovládnuť všetko. Na Gire však v minulosti podvádzal

Chris Froome môže byť aktuálnym víťazom všetkých Grand Tours.
Chris Froome môže byť aktuálnym víťazom všetkých Grand Tours. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|2. máj 2018 o 18:52

Britský jazdec je najväčším favoritom talianskej Grand Tour.

JERUZALEM, BRATISLAVA. V Himalájach je štrnásť osemtisícoviek a vyliezť na všetky dokázalo len 39 ľudí. Cyklistické osemtisícovky sú tri - Tour de France, Vuelta a Espaňa a Giro d'Italia.

Vyhrať ich všetky sa podarilo len šiestim cyklistom. Lenže vyhrať všetky tri za sebou bez toho, aby niekto zo súperov prerušil túto sériu, dokázali len dve legendy - Eddy Merckx (1972 - 73) a Bernard Hinault (1982 - 1983).

Na ich úroveň sa chce teraz dotiahnuť Christopher Froome.

Po vlaňajšom triumfe na Tour a na španielskej Vuelte plánuje ovládnuť Giro. Talianska Grand Tour štartuje v piatok netradične v Izraeli, kde sa pretekári odjazdia prvé tri etapy.

Do kopca ho ťahala motorka

Tridsaťdvaročný Brit z tímu Sky je najväčším favoritom. „Cesta za tretím titulom na Grand Tours je pre mňa novou motiváciou. Samozrejme, je v tom aj risk, ak sa teraz sústredím na Giro pred Tour, ale do konca života by som si vyčítal, ak by som sa tu nepokúsil vyhrať,“ vravel pre BBC.

"Momentálne myslím len na víťazstvo na Gire. Chcem získať trojkorunu," vyhlásil pred novinármi v Jeruzaleme.

Froome nemá v tomto roku oslnivú formu, v akej sa zvykne ukazovať pred vrcholom roka. Štartoval na troch etapových pretekoch a najlepším výsledkom je štvrté miesto z Okolo Álp.

Na Gire štartoval doteraz dva razy, no nemá naň najlepšie spomienky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Giro d'Italia»Froome chce ovládnuť všetko. Na Gire však v minulosti podvádzal