Po polroku sa vrátil do zostavy. Talent Dortmundu odchádzal zranený a v slzách

Giovanni Reyna.
Giovanni Reyna. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. feb 2022 o 10:50

Giovanni Reyna bude opäť chýbať pre zranenie.

DORTMUND. Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund sa bude musieť opäť zaobísť bez Giovanniho Reynu. Mladý americký stredopoliar sa zranil v prvom polčase nedeľňajšieho zápasu proti Borussii Mönchengladbach (6:0).

Smútok a slzy tak zatienili jeho radosť z návratu do základnej zostavy po dlhých šiestich mesiacoch, po zranení totiž odchádzal z ihriska s tvárou schovanou v dlaniach.

Stále iba 19-ročný ofenzívny stredopoliar si v septembri 2021 v kvalifikačných dueloch tímu USA o postup na MS 2022 poranil zadný stehenný sval.

Dokopy sa dával poriadne dlho a keď sa po dlhých šiestich mesiacoch zotavil, opäť prišlo zranenie.

Podľa tréner Marca Roseho celá Borussia urobí všetko, čo bude v silách klubu, aby Reynu dostali späť do formy.

"Jeho kvalita je ohromná. Boli sme všetci šťastní, že bol na ihrisku. Odchádzal však veľmi sklamaný, ten chlapec si to nezaslúži," poznamenal Rose.

Rozsah Reynovho zranenia ani dĺžka jeho absencie zatiaľ nie sú známe.

Reyna po zranení prvýkrát nastúpil za Dortmund v úvode februára ako náhradník pri prehre 2:5 s Leverkusenom. V nedeľu sa z ihriska porúčal po polhodine hry, domáca Borussia v tom čase viedla 1:0.

V aktuálnej sezóne si Giovanni Reyna pripísal v I. Bundeslige iba päť štartov. Úvod sezóny mal pritom výborný, keď v troch ligových zápasoch skóroval dvakrát.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Po polroku sa vrátil do zostavy. Talent Dortmundu odchádzal zranený a v slzách