Stačila chvíľková nepozornosť. Víťazovi Tour de France ukradli trofej

Geraint Thomas s trofejou, ktorú mu ukradli.
Geraint Thomas s trofejou, ktorú mu ukradli. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|10. okt 2018 o 11:37

Thomas verí, že zlodej trofej vráti.

BRATISLAVA. Len pred pár týždňami sa Geraint Thomas tešil z najväčšieho víťazstva v kariére. V Paríži dostal za triumf na Tour de France porcelánovú trofej známu ako Coupe Omnisports.

Teraz sa z nej tešia zlodeji, ktorí ju ukradli počas cyklistickej výstavy v Birminghame koncom septembra.

"Je dosť nešťastné, že sa to stalo. Tá trofej má pre mňa a pre tím veľkú cenu. Verím, že ktokoľvek ju vzal, bude taký dobrý a vráti ju,“ vyhlásil Thomas, jazdec tímu Sky.

"Trofej, samozrejme, pre mňa znamená veľa, ale ešte cennejšie sú spomienky na toto leto a tie mi nik nevezme," dodal 32-ročný Walesan pre BBC.

Tím Sky zapožičal pre svojho sponzora - výrobcu bicyklov Pinarello - trofeje zo všetkých troch Grand Tour, ktoré za posledný rok získal - z Giro d'Italia, z Vuelta a Espaňa a aj z Tour de France.

Z nich však zmizla len tá Thomasova.

Stalo sa tak na konci podujatia, keď sa expozícia balila. "Nanešťastie, pri záverečnom upratovaní zostala trofej z Tour de France na okamih bez dozoru a ukradli ju," uviedol tím Sky.

"To, čo sa stalo, je hrozné a prijali sme za to zodpovednosť. Dúfame, že sa trofej podarí nájsť," uviedol pre BBC zástupca Pinarella Richard Hemington.

Trofej pre víťaza Tour je dielom Rogera Vieillarda. Modrá čaša je zdobená 24-karátovým zlatom, ktoré zobrazuje rôzne športové disciplíny. Prvú vyrobil Francúz v roku 1971.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Stačila chvíľková nepozornosť. Víťazovi Tour de France ukradli trofej