Generálny manažér Slovana: Ak sa Šatan neozve, hľadáme alternatívu

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan (Autor: TASR)
TASR|25. júl 2013 o 13:48

My sme mu predostreli jasnú ponuku, podmienky sú tie isté, aké mal aj v minulej sezóne, tvrdí Maroš Krajči.

BRATISLAVA. Vedeniu hokejového Slovana Bratislava stále čaká na rozhodnutie Miroslava Šatana ohľadom jeho pokračovania v tíme.

Skúsený útočník pred svojím odchodom do zámoria dostal od klubu Kontinentálnej hokejovej ligy konkrétnu ponuku, ale zatiaľ sa k nej údajne nevyjadril.

Najskôr tak mal urobiť v priebehu júna, ďalším známym termínom bol práve štvrtok 25. júla.

Podľa funkcionárov Slovana je čakanie vedenia HC zatiaľ stále márne. "Keď odchádzal Miro do zámoria, dostal od nás ponuku. Vedel, kedy mužstvo začína kemp na novú sezónu, no keďže sa doteraz neozval, tak asi naše podmienky neakceptuje," povedal generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Krajči: Musíme uvažovať aj nad inými možnosťami

"My sme mu predostreli jasnú ponuku, podmienky sú tie isté, aké mal aj v minulej sezóne. Doteraz sa nám však neozval, hoci presne vie, kedy sme začali s prípravou a naše podmienky pozná. Takže ja v tejto chvíli naozaj neviem, čo by som mal ešte urobiť. Nebodaj mám ísť za ním ešte osobne?" tvrdí Krajči.

Generálny manažér Slovana ďalej prezradil, že ak sa Šatan neozve, budú v klube zvažovať aj iné alternatívy. "Je jasné, že by sme ho v mužstve mali radi. Je to výborný hráč, na druhej strane naše podmienky, aj to, kedy sme začali s prípravou, pozná. No ak sa neozve, musíme začať uvažovať aj nad inými možnosťami," zdôraznil Krajči.

Šatan od svojho vážneho novembrového zranenia v Prahe, s výnimkou svetového šampionátu, veľa nenahral. Aj to je jedna z príčin, prečo sa už Slovan začína pozerať iným smerom.

"Práve o toto v jeho prípade ide. V jeho veku a tým, že od novembra nehral, je to pre nás zo dňa na deň väčšie a väčšie riziko. Hráč po takej dlhej pauze a v jeho veku musí čo najskôr naskočiť do tréningu. Ak sa tak nestane, každým dňom sa tá priepasť, alebo možnosť dohody skracuje," konštatoval Krajči.

"Od 1. augusta, ak sa veci nepohnú, tak už na sto percent začíname intenzívne hľadať inú alternatívu. Už v týchto dňoch sa preto nejakým spôsobom informujeme, ale od 1. augusta už v tomto smere pôjdeme celkom naplno."

Emil Šatan: Nikto ho nekontaktoval

Naposledy bol v kontakte s Miroslavom Šatanom jeho otec Emil. "Hovoril som s ním naposledy cez víkend a Miro mi povedal, že mu nikto nevolal. Odkedy bol vraj s generálnym manažérom Marošom Krajčim v Bratislave, nikto ho nekontaktoval. Nemá teda na čo reagovať a čaká. Ak sa situácia nejako nevyvinie, tak si bude musieť hľadať niečo iné," povedal pre denník Šport Emil Šatan.

Miroslav Šatan strávil v Slovane predchádzajúce tri sezóny, predtým hral v bratislavskom klube aj v úvode ročníka 2003/2004 a počas výluky v sezóne 2004/2005.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Generálny manažér Slovana: Ak sa Šatan neozve, hľadáme alternatívu