Gebrselassie pobeží maratón v Tokiu

SITA|18. nov 2011 o 10:20

Dvojnásobný olympijský šampión na 10 000 metrov Gebrselassie, ktorého cieľom je kvalifikovať sa na OH 2012 v Londýne, by mal verejne potvrdiť svoj štart v Japonsku už tento týždeň.

TOKIO. Bývalý svetový rekordér Haile Gebrselassie sa vo februári predstaví na Tokijskom maratóne. Informáciu o účasti 38-ročného Etiópčana zverejnili v piatok organizátori podujatia, ktoré je naplánované na 26. februára 2012.

"Už sme dohodnutí na základných veciach, momentálne sme pred podpisom kontraktu s ním," uviedla hovorkyňa maratónu Džunko Kurokawová.

Dvojnásobný olympijský šampión na 10 000 metrov Gebrselassie, ktorého cieľom je kvalifikovať sa na OH 2012 v Londýne, by mal verejne potvrdiť svoj štart v Japonsku už tento týždeň - zrejme na nedeľňajších pretekoch v behu na 15 km v Holandsku. Vlani sa odhlásil z Tokijského maratónu v poslednej chvíli pre zranenia kolien.

Haileho Gebrselassieho pripravil o rekordný maratónsky čas Keňan Patrick Makau, ktorý bol v septembri na Berlínskom maratóne rýchlejší o 21 sekúnd a do cieľa dobehol za 2:03:38 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Gebrselassie pobeží maratón v Tokiu