Gagarinov pohár po roku zavíta opäť do Trenčína

Dominik Graňák priváža Gagarinov pohár na Základnú školu Sedmička, ktorú Graňák navštevoval, 15. júna 2012 v Trenčíne.
Dominik Graňák priváža Gagarinov pohár na Základnú školu Sedmička, ktorú Graňák navštevoval, 15. júna 2012 v Trenčíne. (Autor: TASR)
SITA|27. jún 2013 o 09:41

V piatok 28. júna ho rovnako ako vlani privezie Dominik Graňák.

TRENČÍN. Gagarinov pohár pre víťaza Kontinentálnej hokejovej ligy zavíta po roku opäť na Slovensko, do Trenčína ho v piatok 28. júna rovnako ako vlani privezie Dominik Graňák.

Obranca trofej získal v drese Dinama Moskva, s ktorým v apríli vyhral vo finále nad Traktorom Čeľabinsk 4:2 na zápasy.

Príležitosť odfotiť sa s Gagarinovým pohárom a stretnúť sa s jeho držiteľom budú mať aj fanúšikovia, špeciálna akcia pre nich sa uskutoční od 15.30 h pri športovej hale M-Šport na Ostrove v Trenčíne.

"Sú to starosti, ale príjemné. Veľmi mi pri organizácii pomáha brat, bez neho by som to zvládol len veľmi ťažko," povedal Dominik Graňák.

V krátkom čase získal v KHL dve individuálne ocenenia. Najskôr ho vyhlásili za najlepšieho obrancu mesiaca marec a potom aj vo finálovej sérii KHL.

Jeho hru ocenilo aj vedenie Dinama Moskva, obe strany sa dohodli na novom ročnom kontrakte. Graňák hrá v drese moskovského tímu od roku 2010.

Za tri sezóny v KHL nastúpil na 176 duelov, v ktorých nazbieral 80 bodov (22+58). Na jeho konte je aj 45 plusiek.

Tridsaťročný slovenský reprezentant (nar. 11. júna 1983) si v lige vybudoval dobrú povesť, portál championat.com ho nedávno vyhlásil za druhého najlepšieho Slováka v doterajšej histórii KHL. Lepší bol len Pavol Demitra.

"Je to príjemné, na druhej strane je to subjektívne hodnotenie. O prvom mieste nie je žiadna pochybnosť," dodal Graňák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Gagarinov pohár po roku zavíta opäť do Trenčína