Futsalistov čaká pláž a palubovka z NBA

Sportnet|4. júl 2007 o 00:00

Slovenských futbalistov čaká na turnaji v portugalskom Algarve holé nebo, palubovka z NBA, domáci Portugalci a exotický Mozambik.

BRATISLAVA. Slovenská futsalová reprezentácia sa oddnes predstaví na kvalitne obsadenom medzinárodnom turnaji Mundialito v portugalskom regióne Algarve.

Súpermi zverencov trénera Milana Kollára budú v 1. skupine obhajca vlaňajšieho prvenstva a účastník novembrových ME Portugalsko (dnes o 18.30 h) a africký zástupca Mozambik (piatok o 16.30 h). Na turnaji štartuje dovedna šesť tímov, výsledky sa započítavajú do medzinárodného rebríčka.

Tréner Kollár nominoval tucet hráčov do poľa a troch brankárov. „Káder sme doplnili o dvoch hráčov dvadsaťjednotky Bahnu a Kozára. Chceme ísť cestou omladzovania mužstva, šancu dostane aj Dubničan Vodecký. Osobitne sa teším na Portugalčanov, v ich krajine vládne futsalový ošiaľ a priame prenosy z turnaja vysiela televízia. Domáci nastúpia v najsilnejšom zložení. Berú podujatie ako prípravu na európsky šampionát,“ povedal Kollár.

V poradí tretie vydanie turnaja sa netradične uskutoční na pláži v meste Monte Gordo pod holým nebom. Zaujímavosťou je špeciálny povrch palubovky, na rovnakom sa hrajú aj zápasy basketbalovej NBA. „Pozvánka na takýto kvalitný turnaj je pre nás poctou. V septembri odohráme dva priateľské zápasy v Španielsku, čo svedčí o záujme špičkových tímov konfrontovať sa s nami,“ uzavrel Kollár.


Nominácia Slovenska

Brankári: Mário Gašparovič (Slov-matic FOFO Bratislava), Dalibor Repa (ŠK MIMA Trnava), Peter Molnár (Šped-Trans Levice), hráči v poli: Marián Berky, Martin Čambal, Ladislav Mikita, Peter Haľko, Vojtech Várady, Igor Nagy, Gabriel Bartošek, Marek Habaj,

Martin Rejžek, Marek Bahna (všetci Slov-matic FOFO Bratislava), Igor Vodecký (ŠK Futsal Program Dubnica nad Váhom), Peter Kozár (RCS Košice).

Ďalší účastníci turnaja: Maďarsko, Chorvátsko, Angola.

Nachádzate sa tu:
Domov