Futbalista z Michala nad Žitavou prehral svoj najväčší zápas

Titanilla Bőd|14. aug 2020 o 11:55

Všetci verili, že sa z toho dostane. Vo štvrtok však prišla z Michala nad Žitavou smutná správa. Hráč tamojšieho TJ Družstevník Peter Kiss skonal v nemocnici vo veku 34 rokov.


Správu priniesol Oblastný futbalový zväz Nové Zámky na svojom Facebooku. Pod príspevkom vyjadrujú úprimú sústrasť kamaráti, spoluhráči i predstavitelia ostatných klubov z regiónu.

Hráč skolaboval na trávniku počas zápasu VI. ligy v Trávnici v 61. minúte, za stavu 0:0. „Stalo sa to bez cudzieho zavinenia. Prišlo mu nevoľno, sadol si na ihrisko a odpadol,” opisoval osudnú situáciu brankár Michala nad Žitavou Richard Holka pre MY Nitra. Práve on vytiahol spoluhráčovi jazyk, kým Miloš Palán mu poskytol masáž srdca a umelé dýchanie. Futbalistu previezol do nemocnice vrtuľník, zápas sa nedohral.

„Posledné dni sme prežívali veľmi ťažko. Peťo nebol len spoluhráč, ale kamarát. Všetci ho mali radi, bez ohľadu na vek, či to bol 18-ročný chlapec, alebo 60-ročný člen výboru,” povedal nám prezident klubu Igor Urda.

Peter Kiss podľa neho nikdy nemal zdravotné problémy. „Bol zdravý, ako ryba. Mal vyšportovanú postavu, žiadne cigarety, žiadny alkohol. Aj preto je to nepochopiteľné,” dodal zronený funkcionár.

„Peťo hrával u nás 15 rokov s krátkymi prestávkami, keď bol v zahraničí. Bol to obľúbený chalan, a vždy patril na ihrisku medzi najväčších bojovníkov. Jeho miesto bolo v strede zálohy, ale bol to univerzálny hráč, v prípade núdze použiteľný na všetkých postoch. Vedel zaskočiť všade a vždy patril medzi najlepších,” charakterizoval futbalistu Urda.

(Autor: ObFZ)


Peter Kiss bude mať pohreb v sobotu o 11 hodine vo Vrábľoch. V nedeľu má nastúpiť Michal nad Žitavou doma proti OFK Hul. Síce všetci v klube sú zdrvení, o odklad zápasu nepožiadali. Hovoria, že či teraz alebo o týždeň, stále budú mať tragédiu v hlavách. „Zápas odohráme v nedeľu o piatej, budeme hrať aj za Peťa. Takto si uctíme jeho pamiatku,” zdrôraznil Urda.

Predseda Oblastného futbalového zväzu Nové Zámky Peter Kováč informoval, že pred všetkými víkendovými stretnutiami ObFZ bude minúta ticha.

Čo sa týka nedohratého zápasu Trávnica – Michal nad Žitavou, zväz navrhol, aby ostal v platnosti výsledok z 61. minúty. „O ďalšom postupe rozhodne riadiaci orgán, tak sme navrhli klubom, aby sa to stretnutie už nedohrávalo. Neviem si to predstaviť ani z ľudského, ani zo športového či spoločenského hľadiska, že niekto zomrel, a my budeme ten zápas dohrávať. Nehovoriac o tom, že by sa malo nastúpiť v pôvodných zostavách, a to už žiaľ, možné nie je,” povedal Kováč.



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalista z Michala nad Žitavou prehral svoj najväčší zápas