Slovan spoznal súperov v skupine Európy, čaká ho druhý najťažší súper súťaže

Radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava.
Radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava. (Autor: Palo Gašpar)
Sportnet|26. aug 2022 o 15:03

Koho dostal ako súpera ŠK Slovan Bratislava?

ISTANBUL. Futbalistov ŠK Slovan Bratislava čakajú v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy (EKL) švajčiarsky FC Bazilej, litovský FK Žalgiris a arménsky Pjunik Jerevan.

Rozhodol o tom piatkový žreb v tureckom Istanbule. Slovan z osudia vytiahol do skupiny H bývalý český futbalista Vladimír Šmicer.

Belasí figurovali v druhom výkonnostnom koši. Z elitného dostali švajčiarsky Bazilej, ktorý má druhý najvyšší koeficient zo všetkých tímov v súťaži.

Z tretieho bol do skupiny prisúdený Žalgiris z Litvy a z posledného Pjunik z Arménska, ktorý má zase tretí najnižší koeficient z tímov v skupinovej fáze.

Program stretnutí by mal byť známy ešte v piatok. Prvé stretnutia v skupinách sú na programe už vo štvrtok 8. septembra, ďalšie prídu na rad 15. septembra, 6. októbra, 13. októbra, 27. októbra a 3. novembra.

Slovan hral skupinovú fázu EKL aj v uplynulom premiérovom ročníku súťaže. V konkurencii dánskeho FC Kodaň, gréckeho PAOK Solún a gibraltárskeho Lincoln Red Imps obsadil 3. miesto v skupine F.

"Z pozície diváka to nie je príliš atraktívna skupina, ale je hrateľná. Verím, že uhráme dobré výsledky. Uvidíme, čo nám prinesie program, to bude veľmi dôležité. Body sa budú počítať na konci," povedal v prenose RTVS kouč Slovana Vladimír Weiss starší.

V aktuálnom ročníku EKL štartujú v skupine aj ďalší slovenskí futbalisti, hráči Slavie Praha so Slovákmi Jakub Hromada a Ivan Schranz, českého Slovácka s Patrikom Šimkom a Michalom Tomičom, nemecký Kolín s Ondrejom Dudom, poľský Lech Poznaň s Ľubomírom Šatkom a práve litovský Žalgiris Vilnius, súper Slovana, s Jakubom Sylvestrom.

Skupinová fáza sa bude hrať aj v Košiciach, kde bude hrať domáce zápasy ukrajinský tím Dnipro-1. Do metropoly východného Slovenska zavíta holandský AZ Alkmaar, cyperský Apollon Limassol a lichtenštajnský FC Vaduz.

Zloženie skupín EKL

A-skupina: Istanbul Basaksehir (Tur.), AC Fiorentina (Tal.), Heart of Midlothian (Škót.), FK RFS Riga (Lot.)

B-skupina: West Ham United (Angl.), FCSB (Rum.), RSC Anderlecht Brusel (Belg.), Silkeborg IF (Dán.)

C-skupina: Villarreal CF (Šp.), Hapoel Beer Ševa (Izr.), Austria Viedeň (Rak.), Lech Poznaň (Poľ., Ľubomír Šatka)

D-skupina: Partizan Belehrad (Srb.), 1. FC Kolín nad Rýnom (Nem., Ondrej Duda), OGC Nice (Fr.), 1. FC Slovácko (ČR, Patrik Šimko, Michal Tomič)

E-skupina: AZ Alkmaar (Hol.), Apollon Limassol (Cyp.), FC Vaduz (Licht.), SK Dnipro-1 (Ukr., hrá v Košiciach)

F-skupina: KAA Gent (Belg.), Molde FK (Nór.), Shamrock Rovers (Ír.), Djurgaardens IF Štokholm (Švéd.)

G-skupina: SK Slavia Praha (ČR, Jakub Hromada, Ivan Schranz), CFR Kluž (Rum.), Sivasspor (Tur.), FC Ballkani Suhareke (Kos.)

H-skupina: FC Bazilej (Švaj.), ŠK Slovan Bratislava (SR), FK Žalgiris Vilnius (Lit., Jakub Sylvestr), FC Pjunik Jerevan (Arm.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Slovan spoznal súperov v skupine Európy, čaká ho druhý najťažší súper súťaže