Je to hrateľná skupina, verí Weiss. Slovan si možno zahrá proti bývalému hráčovi

Vladimír Weiss na lavičke Slovana Bratislava.
Vladimír Weiss na lavičke Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Michal Šášky, SITA|26. aug 2022 o 15:30

Jakub Sylvestr debutoval v reprezentácii práve pod Weissom.

BRATISLAVA. Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava sa v Európskej konferenčnej lige 2022/2023 predstavia v H-skupine.

Ich súpermi budú švajčiarsky FC Bazilej, litovský Žalgiris Vilnius a arménsky Pjunik Jerevan.

"Z pozície diváka to nie je príliš atraktívna skupina, ale je hrateľná. Verím, že uhráme dobré výsledky," povedal v priamom prenose RTVS tréner Slovana Vladimír Weiss starší.

Najťažším súperom Slovana bude švajčiarsky FC Bazilej, ktorý má druhý najvyšší koeficient zo všetkých tímov v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy.

Zaujímavým bude litovský FK Žalgiris Vilnius, kde hráva už rok a pol slovenský útočník Jakub Sylvestr. Tridsaťtriročný Sylvestr prestúpil do Slovana z Banskej Bystrice, keď mal 16 rokov.

Krátko hosťoval v Petržalke a po piatich rokoch prestúpil ako veľký talent do chorvátskeho Dinama Záhreb. Jeho kroky smerovali do Nemecka, kde hral aj za 1. FC Norimberg.

Neskôr pôsobil v Izraeli a naposledy krátko v Indii. Na konte má aj šesť štartov v drese slovenskej reprezentácie. V roku 2010 v nej debutoval práve pod trénerom Weissom.

V aktuálnej edícii pohárovej Európy však nefiguroval na súpiske svojho tímu a v ligové zápasy presedel na lavičke náhradníkov.

V roku 2021 odohral za Žalgiris 36 zápasov a strelil osem gólov, na jar nastúpil ako striedajúci hráč do deviatich zápasov.

Štvrtým súperom Slovana bude arménsky Pjunik Jerevan. S ním majú belasí skúsenosti z kvalifikácie Európskej ligy v sezóne 2017/18, v prvom kvalifikačnom kole ho vyradili po víťazstvách 5:0 a 4:1. V druhom kole vypadli s dánskym Lyngby Kodaň.

Zo súčasného kádra Slovana si zápas pamätajú len Aleksandar Čavrič a Joeri de Kamps, druhý hráč sa však nepripravuje s A-tímom, na jar hosťoval v Holandsku.

Alexandar Čavrič v zápase Slovan Bratislava - Lyngby BK.
Alexandar Čavrič v zápase Slovan Bratislava - Lyngby BK. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)

"Musíme si súperov zanalyzovať. Boli tam aj atraktívnejší a ťažší súperi, ale žreb je žreb. Musíme sa tomu prispôsobiť a odohrať dobré zápasy.

Papierovo je najlepší Bazilej a bude asi favorit skupiny. Uvidíme, čo bude v našich silách, nechcem predbiehať. Budeme bojovať a verím, že potešíme divákov. Žiadny zo zápasov nebude ľahká prechádzka," povedal tréner Weiss.

Program stretnutí by mal byť známy ešte v piatok. Prvé stretnutia v skupinách sú na programe už vo štvrtok 8. septembra, ďalšie prídu na rad 15. septembra, 6. októbra, 13. októbra, 27. októbra a 3. novembra.

Víťazi skupín postúpia do osemfinále play-off EKL, kluby z druhých miest absolvujú baráž s družstvami z tretích miest v skupinovej časti EL. Pre tímy z tretích a štvrtých miest sa púť pohárovou Európu v sezóne 2022/2023 skončí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Je to hrateľná skupina, verí Weiss. Slovan si možno zahrá proti bývalému hráčovi