Slovan sa stal jesenným majstrom, Weiss ukončil dlhé čakanie na gól

Vladimír Weiss (vpravo) v súboji s Antonom Slobodom.
Vladimír Weiss (vpravo) v súboji s Antonom Slobodom. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|3. dec 2021 o 18:54 (aktualizované 3. dec 2021 o 19:42)

Slovan má na čele tabuľky už 11-bodový náskok.

Fortuna liga - 17. kolo

Zlaté Moravce - Slovan Bratislava 1:2 (0:0)

Góly: 90+6. Ďubek - 61. Rabiu, 82. Weiss

Rozhodovali: Očenáš - Štrbo, Vorel, ŽK: Gamboš (ViOn)

ViOn: Kira - Čögley, Tóth, Menich, Čonka - Bednár, Sloboda - Mondek, Gamboš (83. Kolesár), Kyziridis - Švec (69. Ďubek)

Slovan: Chovan - Medveděv, Abena (90.+ Lichý), Božikov, Zmrhal (85. Mráz) - Agbo - Green (74. Dražič), Rabiu (85. De Marco), Kankava, Weiss - Henty (90.+ Hrnčár)

Zostavy a štatistiky zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

ZLATÉ MORAVCE. Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatkovom zápase 17. kola Fortuna ligy na pôde Zlatých Moraviec 2:1.

Dosiahli svoje 14. ligové víťazstvo v sezóne a v predstihu sa stali jesenným majstrom domácej súťaže. Pred druhou Trnavou majú náskok jedenástich bodov.

"Belasí" zdolali Zlaté Moravce piatykrát v sérii, hoci tentokrát čakali na gól až do druhého polčasu. V 61. minúte skóroval Ibrahim Rabiu a v záverečnej desaťminútovke na neho nadviazal Vladimír Weiss ml.

Účastník majstrovstiev sveta aj Európy sa dočkal prvého gólu od 14. augusta, keď skóroval pri domácom víťazstve nad Michalovcami 3:1.

V samotnom závere stanovil konečnú podobu výsledku Tomáš Ďubek, ktorý strelou zvnútra šestnástky prekonal brankára Chovana.

Priebeh zápasu: Zlaté Moravce - Slovan Bratislava

I. polčas:

V predohrávanom stretnutí začali hostia ofenzívne. Už v 5. minúte si na Weissov center vyskočil Božikov, ktorého prudkú hlavičku Kira vyrazil.

Na opačnej strane sa v dobrej pozícii ocitol Mondek, Chovan odvrátil jeho zakončenie na rohový kop. Následne Weiss prihral Greenovi, ten sa rútil sám na Kiru, ktorý však skvele zakročil.

Po dlhých minútach sa v 35. minúte po Weissovom centri z ľavej strany dostal ku koncovke Henty, Kira si s jeho hlavičkou poradil.

Z protiútoku sa v šanci ocitol mladý Švec, zoči-voči Chovanovi nedokázal poslať loptu do siete. Favorit hrozil hlavne zo štandardných situácii. V 41. minúte si na Weissov center vyskočil Agbo, pozorný Kira sa však prekvapiť nenechal.

II. polčas:

Po zmene strán sa hrala vyrovnaná partia. V 56. minúte Mondekov prienik zakončil pádom k ľavej žrdi pozorný Chovan. Z následného rohového kopu Čonku sa dostal ku koncovke Čögley, ale mieril tesne vedľa ľavej žrde.

Do vedenia išli hostia v 61. minúte, po závare v pokutovom území sa oprel do lopty sviatočný strelec Rabiu a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

V 72. minúte sa šikovne uvoľnil Henty, z 10 metrov mieril do bočnej siete. Už o minútu Hentyho gól po konzultácii s VAR-om pre ofsajd neplatil.

Skóre sa menilo v 83. minúte, to sa prízemnou strelou do pravého dolného rohu prezentoval aktívny Weiss. V závere už len znížil striedajúci Ďubek.

Hlasy po zápase:

Ľuboš Benkovský, tréner Zlatých Moraviec: "Hrali sme proti najlepšiemu mužstvu na Slovensku. Vytvorili sme si náznaky šancí, ktoré sme však nevyužili. Naopak dostali sme góly, ktoré sme dostať nemuseli. Teší ma, že hráči sú odhodlaní behať a dodržujú taktické pokyny. Ďubek je legenda, ktorá patrí do tohto mužstva."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Pre nás to nebol ľahký zápas. Prvý polčas bol zlý, mali sme málo príležitostí, súper sa nebál behať bez lopty. Po zmene strán sme zmenili rozostavenia, bolo to už lepšie, dali sme dva góly. Prišli sme si po tri body, to máme, takže s výsledkom spokojnosť. Vyhrávať však každý zápas v našej lige nie je jednoduché."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan sa stal jesenným majstrom, Weiss ukončil dlhé čakanie na gól