Podbrezová našla nového trénera. S klubom už v minulosti pracoval

Vladimír Cifranič.
Vladimír Cifranič. (Autor: facebook/Jozef Bedej foto)
SITA|10. júl 2024 o 13:49

Na Horehroní museli hľadať nového hlavného kouča iba tri týždne pred štartom novej sezóny.

BRATISLAVA. Novým trénerom A-tímu účastníka I. ligy FK Železiarne Podbrezová sa stal Vladimír Cifranič, ktorý na uvedenom poste nahradil Romana Skuhravého.

Štyridsaťdeväťročný Cifranič už v minulosti pracoval pre družstvo z Horehronia v roku 2020, teraz s klubom podpísal kontrakt na dve sezóny. Informuje o tom oficiálny web šiesteho tímu uplynulej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej sezóny.

Vladimír Cifranič začínal trénerskú kariéru v Trenčíne, po štyroch rokoch na poste asistentom sa tam stal aj hlavným kormidelníkom. Skúsenosti zbieral aj v Námestove, Púchove, Zlatých Moravciach a Žiari nad Hronom.

"Rozhodli sme sa pre trénera Cifraniča, ktorý už v našom klube predtým pôsobil. Jeho asistentom ostáva Štefan Markulík, celý realizačný tím ostáva nezmenený.

Spoliehame sa aj na to, že ani jeden človek nie je v projekte nový, takže nastavenie nebude trvať dlho. Verím, že trénerovi sa bude dariť a bude úspešný. Prajem mu veľa šťastia,“ povedal generálny manažér klubu Miroslav Poliaček.

Potreba hľadať nového kouča v Podbrezovej vyvstala počas ostatného víkendu. V piatok večer sa totiž doterajší tréner Čech Roman Skuhravý rozhodol, že v tíme nechce pokračovať. Spravil tak iba tri týždne pred štartom novej sezóny.

"Dôvod, ktorý ma viedol k tomuto neštandardnému kroku, si nechám pre seba. Nový klub v tom nie je a už teraz je to nepríjemná situácia pre všetky strany.

Som vďačný, že som tu mohol pôsobiť, ale každý príbeh sa raz skončí. Ďakujem za nádherné tri roky, bola to jazda, ktorá ma veľa naučila,“ uviedol Roman Skuhravý pre Slovenskú televíziu.

Roman Skuhravý pôsobil v Podbrezovej od leta 2021 a hneď v prvej sezóne tím priviedol k postupu z druhej do prvej ligy.

Po návrate do najvyššej domácej futbalovej súťaže obsadil klub štvrtú priečku a v ostatnom ročníku šiestu pozíciu. Hráčov Podbrezovej sa v jari dostali aj do semifinále Slovenského pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Podbrezová našla nového trénera. S klubom už v minulosti pracoval