Barcelona senzačne vypadla. Xaviho nahneval enormný počet fanúšikov Frankfurtu

Xavi Hernandez.
Xavi Hernandez. (Autor: SITA/AP)
TASR|15. apr 2022 o 10:19 (aktualizované 15. apr 2022 o 12:33)

Nemecký klub dostal oficiálne k dispozícii iba 5000 vstupeniek, no fanúšikov bolo výrazne viac.

BARCELONA. Tréner Xavi Hernandez neskrýval po vypadnutí futbalistov FC Barcelona vo štvrťfinále Európskej ligy rozčarovanie z enormného počtu fanúšikov Eintrachtu Frankfurt v odvete na štadióne Camp Nou.

Nemecký klub dostal oficiálne k dispozícii iba 5000 vstupeniek, no odhadovaný počet jeho priaznivcov na tribúnach sa vyšplhal na 30-tisíc.

"Toto nemôžeme dopustiť. Atmosféra nám určite nepomohla a klub zisťuje, prečo sa to stalo. Vyzeralo to skôr ako finále s rozdeleným štadiónom," hneval sa Xavi, ktorého zverenci po remíze 1:1 na ihrisku súpera prehrali v domácej odvete nečakane 2:3 a so súťažou sa rozlúčili.

Barcelona zároveň ukončila impozantnú sériu 23 zápasov bez prehry v riadnom čase. Pomer síl na tribúnach prekvapil aj obrancu Ronalda Arauja: "Bol som prekvapený, koľko tu bolo fanúšikov Eintrachtu. Klub by sa mal na to pozrieť."

Prezident katalánskeho klubu Joan Laporta označil vzniknutú situáciu za škandál. "Cítim sa trápne. Hanbím sa a je mi to naozaj ľúto," uviedol Laporta podľa portálu The Athletic.

Frankfurt sa na štadióne súpera ujal vedenia už v 4. minúte, keď Filip Kostič premenil pokutový kop nariadený za faul na Jespera Lindströma v šestnástke. V 36. minúte sa po oblúčiku Kostiča dostal k lopte Rafael Borre a tvrdou strelou pod brvno prekonal Marca-Andreho ter Stegena - 0:2.

V 67. minúte zasadil Barcelone tretí úder opäť Kostič. Domácim sa už podarilo v nadstavení iba skorigovať na 2:3 vďaka Sergiovi Busquetsovi a Memphisovi Depayovi. Frankfurt sa v semifinále stretne s anglickým West Ham United. Druhú dvojicu tvoria RB Lipsko a Glasgow Rangers.

“Je to ako úder kladivom. Treba však povedať, že si zaslúžili postup,” povedal pre agentúru AFP Xavi. “Napriek heroickému záveru musíme priznať, že sme nehrali dobre. Mali sme loptu pod kontrolou, ale neboli sme nebezpeční vpredu. Je to sklamanie,” dodal pre espn.com.

Úplne iné emócie boli na strane nemeckého tímu, ktorý má šancu získať prvú európsku pohárovú trofej po tom, ako v roku 1980 vyhral niekdajší Pohár UEFA.

“Ukázalo sa, že za peniaze si všetko nekúpite. Emócie z postupu v nás ostanú navždy,” povedal tréner Frankfurtu Oliver Glasner. “Nemám slov. Každý čakal, že tu vypadneme. Vedeli sme, že musíme byť efektívni a využiť svoje šance.

To sa podarilo. Sme v semifinále, ale chceme ísť ďalej. Ukázali sme, že sa nemusíme báť žiadneho súpera,” zdôraznil pre espn.com brankár Kevin Trapp.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Barcelona senzačne vypadla. Xaviho nahneval enormný počet fanúšikov Frankfurtu