Inšpiroval ho Okocha. Nigérijčan v drese Michaloviec zaujal skvelou fintou

Wisdom Kanu (v strede) dokáže s loptou obdivuhodné veci.
Wisdom Kanu (v strede) dokáže s loptou obdivuhodné veci. (Autor: MFK Zemplín Michalovce/Róbert Andrejov)
Daniel Dedina|14. nov 2022 o 13:50

Spoluhráčovi naservíroval gól ako na podnose.

MICHALOVCE. Nachádzal sa v rohu ihriska, takmer na úrovni bránkovej čiary. Zdalo sa, že veľké nebezpečenstvo súperovej obrane nehrozí.

V takom prípade zväčša nasleduje zasekávačka či spätná prihrávka. Prípadne pokus o nakopnutie súperovho hráča a získanie rohového kopu.

Nigérijský útočník Michaloviec Wisdom Kanu predviedol v sobotňajšom stretnutí 18. kola Fortuna ligy proti Žiline neortodoxný kúsok, ktorým dokonale zaskočil obranu súpera.

„Bolo to svetové,“ nadchýnali sa mnohí.

Je to môj obľúbený trik, vraví

Nevysoký Nigérijčan si v behu nohou podobral loptu tak, že ňou prehodil brániaceho Žilinčana Patrika Mysloviča. Rýchlym pohybom sa dostal pred neho a ponúkol gól ako na tácke spoluhráčovi Brianovi Peňovi.

Niekdajší hráč slávnej barcelonskej akadémie La Masia už nemal problém skórovať. Michalovce šli v 48. minúte do vedenia 2:1, zápas napokon vyhrali 3:2.

„Je to môj najobľúbenejší trik. Mám ho veľmi rád. Naučil som sa ho ešte počas školských čias. V zápase som ho naposledy vyskúšal v období, keď som hrával za Vranov nad Topľou. Bolo to proti Popradu B a tiež to viedlo ku gólu,“ prezradil Kanu pre Sportnet.

Neobyčajnú kľučku sa podľa vlastných slov snaží vytiahnuť najmä vtedy, ak cíti, že to najviac potrebuje.

Učiteľa mal v tomto smere naozaj veľkolepého.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Inšpiroval ho Okocha. Nigérijčan v drese Michaloviec zaujal skvelou fintou