Už majú ich mená. West Ham nahlásil polícii fanúšikov, ktorí napadli novinárov

Fanúšikovia West Ham United.
Fanúšikovia West Ham United. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. apr 2022 o 16:40

Fanúšikovia napadli dvoch rozhlasových reportérov.

LONDÝN. Anglický futbalový klub West Ham United už poskytol londýnskej polícii mená dvoch fanúšikov, ktorí počas štvrtkového prvého zápasu semifinále Európskej ligy proti Eintrachtu Frankfurt (1:2) fyzicky napadli dvoch nemeckých rozhlasových reportérov.

Metropolitná polícia v Londýne zatiaľ nikoho neobvinila. Výtržníkom hrozí podľa vedenia "kladivárov" doživotný zákaz vstupu na štadión klubu, nebudú môcť ani cestovať s oficiálnym fanklubom na stretnutia u súperov.

Reportéri ARD Tim Brockmeier a Philipp Hofmeister dostali prvé údery od fanúšikov West Hamu sediacich priamo za nimi už po otváracom góle Frankfurtu v úvodnej minúte duelu.

Domácim priaznivcom sa totiž nepáčilo, ako emotívne komentovali presný zásah Ansgara Knauffa.

Ďalšie rany inkasovali v 21. minúte po vyrovnávajúcom presnom zásahu jamajského útočníka Michaila Antonia. Nemci sa s odstupom času sťažovali, že anglickí usporiadatelia im nepomohli a museli sa obrátiť anglických novinárov. A tí im počas polčasovej prestávky pomohli s presunom na inú pozíciu.

Miestna polícia vo svojom stanovisku informovala, že spolupracuje s londýnskym klubom na vyšetrení celej udalosti. West Ham United bude naďalej pomáhať so zisťovaním, čo presne sa na štadióne stalo. Cieľom je nájsť všetky osoby zapletené do incidentu a vyvodiť voči nim adekvátne dôsledky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Už majú ich mená. West Ham nahlásil polícii fanúšikov, ktorí napadli novinárov