Slovenky do 19 rokov zvládli aj posledný krok a postúpili do A-divízie

Slovenské futbalistky do 19 rokov.
Slovenské futbalistky do 19 rokov. (Zdroj: SFZ)
TASR|6. dec 2023 o 14:14

V 6. kvalifikačnej skupine obsadili prvé miesto.

BRATISLAVA. Slovenské futbalové reprezentantky do 19 rokov úspešné zvládli úvodnú fázu kvalifikácie ME.

V B-divízii v meste Buftea remizovali s domácim Rumunskom 3:3 a nad rovesníčkami z Kazachstanu zvíťazili hladko 6:0.

V 6. skupine obsadili prvé miesto a vybojovali si postup do A-divízie. Podľa trénera Jozefa Jelšica boli Slovensky z troch družstiev v skupine najfutbalovejšie.

"Cieľom bol, samozrejme, postup a ten sme splnili. Chybičkou krásy je, že sme chceli šesť bodov a máme iba štyri.

Postúpili sme však z 1. miesta. Rumunsko sme nepodceňovali, mali sme ho zmapované. My sme vo vzájomnom zápase boli lepší tím, ale nezvládli sme záver.

Keď sme dostali gól na 3:2, začali sme sa obávať o výsledok, prestali sme hrať ako dovtedy a ku koncu sme to nezvládli mentálne.

Z troch družstiev v skupine sme však boli najfutbalovejšie a naša efektivita ma veľmi teší," uviedol kormidelník pre futbalsfz.sk.

Slovenky strelili deväť gólov skončili o skóre pred Rumunkami. Domáce reprezentantky boli najlepšie v tabuľke druhých tímov a tiež si vybojovali postup do vyššej divízie.

Družstvu Jelšica pomohol aj tesný triumf Rumuniek v záverečnom stretnutí programu.

"Zápas sa hral viac-menej na polovici Kazachstanu, Rumunky sa nevedeli presadiť, keďže ich súper veľmi oduševnene bránil, až do toho jedného gólu, ktorý rozhodol o výsledku.

Kazašky boli poučené zo zápasu s nami, že otvorený futbal hrať nemôžu.

Rumunky majú kvalitné hráčky, ale keď má tento tím tvoriť, byť kreatívny a dobýjať súperovu bránku, tak je to ťažšie, ako keď mohli hrať na rýchle protiútoky v zápase s nami," uviedol tréner Sloveniek a vyjadril sa k piatkovému žrebu: "Môžeme dostať dobrú skupinu, aj skupinu smrti.

Uvidíme, čo nám prinesie žreb. Sú tam tímy, ktoré sú úplná svetová špička, ale aj tímy, s ktorými môžeme hrať vyrovnanú partiu a získať nejaký bod."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenky do 19 rokov zvládli aj posledný krok a postúpili do A-divízie