AC Miláno malo veľkú prevahu, na San Sire však zlyhalo v koncovke

Gesto francúzskeho útočníka AC Miláno Oliviera Girouda.
Gesto francúzskeho útočníka AC Miláno Oliviera Girouda. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. sep 2023 o 20:45

Z úspešného vstupu sa tešia v Lipsku.

BRATISLAVA. Futbalisti Newcastle United sa po dvadsiatich rokoch vrátili do skupinovej časti Ligy majstrov, no svojim výkonom neoslnili.

Tretí tím predošlej sezóny Premier League remizoval s AC Miláno 0:0, pričom možno konštatovať, že domáci skôr dva body stratili ako jeden získali.

Semifinalista uplynulého ročníka v prvom polčase dominoval a mal množstvo gólových šancí. Ani jednu však nedokázal dotiahnuť do úspešného konca.

Newcastle v obrane horel, ale zachránil ho výborný brankár Pope, ktorý zlikvidoval všetkých šesť pokusov medzi tri žrde. Hráči AC vystrelili v prvej časti dokopy 14-krát, hostia len dvakrát.

Po zmene strán pokračoval tlak "rossoneri", ktorí sa neustále snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, no zradila ich koncovka. Z 25 striel smerovalo na bránku osem, no všetky pochytal Pope.

Brankár Newcastlu United Nick Pope zasahuje po strele Tijjaniho Reijndersa.
Brankár Newcastlu United Nick Pope zasahuje po strele Tijjaniho Reijndersa. (Autor: TASR/AP)

Hostia poslali medzi tri žrde len jeden pokus v piatej minúte nadstaveného času, s ktorým si poradil striedajúci brankár AC Sportiello. Ten nahradil zraneného Maignana. V zostave Newcastlu nefiguroval Martin Dúbravka.

Úspešnejší vstup do Ligy majstrov mali v skupine H hráči RB Lipsko. Na pôde švajčiarskeho Young Boys Bern zvíťazili 3:1.

Logicky v tomto zápase padol aj úvodný gól celého ročníka Ligy majstrov, už v 3. minúte sa oň po rohovom kope postaral hosťujúci Mohamed Simakan.

Hostia boli strelecky aktívnejší aj v ďalších minútach, ale po polhodine hry sa Elia dostal na hranici šestnástky a vyrovnal - 1:1. Po zmene strán však nemecký tím ešte vystupňoval tlak a vyťažili z neho góly Schlagera a Šeška.

Liga majstrov - utorok - 1. kolo:


Skupina F:

AC Miláno - Newcastle United 0:0

Rozhodoval: Sanchez (Šp.)

Skupina G:

Young Boys Bern - RB Lipsko 1:3 (1:1)

Góly: 33. Elia - 3. Simakan, 74. Schlager, 90.+2 Šeško

Rozhodoval: Jorgji (Alb.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»AC Miláno malo veľkú prevahu, na San Sire však zlyhalo v koncovke