Manchester United mal smolu, de Geu prekonali vlastní spoluhráči

Futbalisti Manchestru United.
Futbalisti Manchestru United. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. apr 2023 o 21:05 (aktualizované 13. apr 2023 o 23:50)

Slovenský futbalista Dávid Hancko bol pri výhre Feyenoordu.

BRATISLAVA. Futbalisti Manchestru United remizovali v 1. zápase štvrťfinále Európskej ligy doma s FC Sevilla 2:2, keď v závere neudržali dvojgólový náskok.

Na Old Trafford boli aktívnejší, strelu Antonyho z 12. minúty ešte vyrazil brankár Yassine Bounou, lenže o dve neskôr našiel Bruno Fernandes na hranici šestnástky Marcela Sabitzera a jeho tečovaná strela skončila v bránke.

V 21. minúte bolo už 2:0, keď hosťom opäť nevyšla ofsajdová pasca, Anthony Martial prihral Sabitzerovi a ten pridal druhý gól v zápase.

V závere polčasu mohla Sevilla znížiť, no hlavičku Tanguya Nianzoua najprv vyrazil David de Gea a potom loptu na čiare odhlavičkoval Raphaël Varane.

Manchester si strážil náskok až do záveru, keď však draho zaplatil za pasívnejší prístup. V 84. minúte tečoval Tyrell Malacia strieľanú prihrávku Jesusa Navasa do siete a v tretej minúte nastavenia zariadil remízu Youssef En-Nesyri.

Opäť so šťastím, keď si jeho center zrazil do brány Harry Maguire. Domáci dohrávali v oslabení, keďže v závere sa zranil Lisandro Martinez a tréner Erik ten Hag už predtým využil všetkých päť striedaní.

Duel Juventusu so Sportingom nebol bohatý na šance a v prvej polovici si vytvoril každý tím len po jednej väčšej, i keď aktívnejší boli hostia.

V úvode druhého dejstva sa hra vyrovnala a domáci priaznivci sa dočkali v 73. minúte, keď po rohu dorazil loptu do siete Federico Gatti. Hostia v závere tlačili, ale vyrovnania sa nedočkali.

Bayer Leverkusen doma remizoval s Royalom Union Saint-Gilloise 1:1. Hostí poslal do vedenia v 51. minúte Victor Boniface technickou strelou k pravej žrdi, no v 82. vyrovnal Florian Wirtz.

V repríze vlaňajšieho finále EKL (1:0 pre AS Rím) nebolo v prvom polčase veľa šancí. Na domácej strane mal najväčšiu poľský záložník Sebastian Szymanski.

Ten dostal výbornú prihrávku z vlastnej polovice, medzi dvoma obrancami mal veľa miesta a zobral to na seba, no jeho strela nemala razanciu ani presnosť. Na ľavej strane mal pritom voľného Oussamu Idrissiho.

V závere polčasu zahral v šestnástke rukou Mats Wieffer, no hosťujúci Lorenzo Pellegrini pohrdol veľkou šancou a z penalty trafil len do žrde.

Futbalista Feyenoordu Dávid Hancko (číslo 33) oslavuje so spoluhráčmi gól do siete AS Rím.
Futbalista Feyenoordu Dávid Hancko (číslo 33) oslavuje so spoluhráčmi gól do siete AS Rím. (Autor: TASR/AP)

Rozhodujúci moment prišiel v 54. minúte, keď skackajúca strela Wieffera z halfvoleja zapadla k ľavej žrdi - 1:0. V 63. minúte zachránili domácich Idrissi s Hanckom, keď na čiare s pomocou brvna vyrazili hlavičku Rogera Ibaneza.

Feyenoord si už záver postrážil a do večného mesta pôjde s tesným náskokom. Rimania museli pre zranenia striedať Paola Dybalu i Tammyho Abrahama.

Európska liga - štvrťfinále - prvé zápasy:


Manchester United - FC Sevilla 2:2 (2:0)

Góly: 14. a 21. Sabitzer - 84. Malacia (vl.), 90.+3 Maguire (vl.)

Juventus Turín - Sporting Lisabon 1:0 (0:0)

Gól: 73. Gatti

Bayer Leverkusen - Royale Union SG 1:1 (0:0)

Góly: 82. Wirtz - 51. Boniface

Feyenoord Rotterdam - AS Rím 1:0 (0:0)

Gól: 54. Wieffer

/Dávid Hancko odohral za domácich celý zápas/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Manchester United mal smolu, de Geu prekonali vlastní spoluhráči