Chelsea má postup na dosah, vo Švédsku jej stačil jediný gól

Hakim Ziyech strieľa gól do siete švédskeho klubu Malmö FF.
Hakim Ziyech strieľa gól do siete švédskeho klubu Malmö FF. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. nov 2021 o 20:40

Prvú prehru utrpel rakúsky majster.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Chelsea sa opäť priblížili k účasti v jarnom osemfinále Ligy majstrov 2021/2022. Zverenci Thomasa Tuchela nadviazali na domáce víťazstvo nad švédskym Malmö a na jeho pôde triumfovali 1:0.

Aktuálny líder anglickej Premier League mal od začiatku zápasu jasnú územnú i streleckú prevahu. Napokon vyslal na domáceho brankára desať streleckých pokusov, kým domáci neohrozili Edouarda Mendyho ani raz.

Chelsea sa dočkala gólu v 56. minúte, keď po rýchlej akcii a skvelej prihrávke od Calluma Hudsona-Odoia poslal loptu do odkrytej brány Hakim Ziyech.

Londýnčania v štyroch zápasoch strelili len šesť gólov, ale tie im stačia na deväť bodov. Inkasovali totiž len raz, pri prehre 0:1 s Juventusom Turín.

Za istých okolností si mohol zabezpečiť postup do vyraďovacích kôl Red Bull Salzburg. Potreboval na to zvíťaziť vo Wolfsburgu, čo sa mu však nepodarilo. Utrpel prvú prehru po výsledku 1:2.

Hostia prehrávali už od tretej minúty, keď otvoril skóre Bote Baku. Ešte v prvom polčase síce krásnym gólom z priameho kopu vyrovnal Maximilian Wöber, ale po zmene strán rozhodol o osude zápasu presný zásah domáceho Lukasa Nmechu.

Nemecký klub sa dočkal prvého víťazstvo v aktuálnej edícii Ligy majstrov a posunul sa na druhú priečku G-skupiny. Pred treťou Sevillou, ktorú dnes čaká domáci duel proti francúzskemu Lille, má náskok dvoch bodov.

Liga majstrov - skupinová fáza - 2. november:


H-skupina:

Malmö FF - FC Chelsea 0:1 (0:0)

Gól: 56. Ziyech

Rozhodoval: Brych (Nem.)

G-skupina:

Wolfsburg - Salzburg 2:1 (1:1)

Góly: 3. Baku, 60. L. Nmecha - 30. Wöber

Rozhodoval: Soares Dias (Portug.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea má postup na dosah, vo Švédsku jej stačil jediný gól