Chelsea si vybojovala postup v Lige majstrov, Kodaň je stále bez gólu

Gólová radosť Matea Kovačiča v drese londýnskej Chelsea.
Gólová radosť Matea Kovačiča v drese londýnskej Chelsea. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. okt 2022 o 20:40

Salzburg utrpel v Lige majstrov prvú prehru.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Chelsea si zaistili postup do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Definitívne o tom rozhodlo ich víťazstvo 2:1 na ihrisku Salzburgu. Víťazný gól zaznamenal v 64. minúte Kai Havertz.

V druhom stretnutí vyhrala FC Sevilla nad FC Kodaň 3:0 a uchovala si šancu na prienik medzi najlepšiu šestnástku. S istotou už bude na jar pôsobiť minimálne v Európskej lige, dánsky klub obsadí 4. priečku v skupine.

Za Kodaň nenastúpil Denis Vavro, ktorý má problémy so stehenným svalom.

Chelsea prevzala v zápase v Rakúsku od úvodu iniciatívu. Dlho sa jej nedarilo prekonať defenzívu Salzburgu, no v 23. minúte sa na hranici šestnástky odrazila lopta k Mateovi Kovačičovi a ten trafil presne.

Londýnčania aj za stavu 1:0 pokračovali v tlaku, už o tri minúty mohol po rohu zvýšiť Pierre-Emerick Aubameyang, no brankár Philipp Köhn ukázal svoje kvality. Ďalší zákrok ukázal aj o desať minút neskôr proti Kaiovi Havertzovi.

Po zmene strán sa však domácim podarilo Londýnčanov zaskočiť a Chukwubuike Adama v 48. minúte využil rýchly protiútok na strelenie gólu.

Hráči "The Blues" sa však nezlomili a dokázali opäť skórovať. Jorginho v 53. minúte ešte po rohovom kope neskóroval, keď Adamu odkopol loptu na bránkovej čiare, no v 64. minúte už Havertz uspel strelou spoza šestnástky.

Andalúzania rozhodli o triumfe nad dánskym majstrom až v záverečnej polhodine. Víťazný gól dal v 61. minúte striedajúci Maročan Youssef En Nesyri. V úplnom závere sa presadili ešte aj Isco a Gonzalo Montiel.

Liga majstrov - 5. kolo - utorok:


E-skupina:

Red Bull Salzburg - FC Chelsea 1:2 (0:1)

Góly: 49. Adamu - 23. Kovačič, 64. Havertz

G-skupina:

FC Sevilla - FC Kodaň 3:0 (0:0)

Góly: 61. En-Nesyri, 88. Isco, 90+2. Montiel

ČK: 90+5. Chočolava (FC Kodaň)

/Denis Vavro nefiguroval na súpiske hostí/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea si vybojovala postup v Lige majstrov, Kodaň je stále bez gólu