Dva im neuznali, no tri dali. Lipsko sa dočkalo prvého víťazstva

Útočník Lipska Andre Silva prekonáva brankára Joea Harta.
Útočník Lipska Andre Silva prekonáva brankára Joea Harta. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. okt 2022 o 21:05

Prvýkrát naplno bodoval aj Salzburg.

BRATISLAVA. Futbalisti Red Bullu Salzburg zvíťazili v stredajšom zápase E-skupiny Ligy majstrov nad Dinamom Záhreb 1:0. Pre hráčov Salzburgu to bolo po dvoch remízach prvé víťazstvo a na konte majú päť bodov.

Jediný gól zápasu strelil v 71. minúte švajčiarsky útočník Noah Okafor, keď skóroval z pokutového kopu. V nadstavenom čase sa hostia nakrátko radovali z vyrovnania, ale gól neplatil pre ofsajd.

Hráči RB Lipsko zdolali v F-skupine Celtic Glasgow 3:1. Po dvoch prehrách si pripísali plný bodový zisk a na poslednú priečku skupiny zosunuli práve škótsky tím. Ten má po troch zápasoch na konte naďalej iba jeden bod.

Christopher Nkunku sa v 18. minúte ešte tešil predčasne, keď VAR odhalil ofsajd pred jeho zakončením, no v 27. minúte už z protiútoku otvoril skóre.

Krátko po prestávke vyrovnal portugalský útočník Jota. V 61. minúte VAR ukázal ďalší ofsajd, pre ktorý neplatil gól Dominika Szoboszlaia.

O tri minúty neskôr už Andre Silva prestrelil brankára Joea Harta a navyše ten spravil v 77. minúte chybu, ktorú Silva potrestal gólom na 3:1.

Liga majstrov - 3. kolo - streda:


E-skupina:

Red Bull Salzburg - Dinamo Záhreb 1:0 (0:0)

Gól: 71. Okafor (11 m)

F-skupina:

RB Lipsko - Celtic Glasgow 3:1 (1:0)

Góly: 27. Nkunku, 64. a 77. Silva - 47. Jota

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Dva im neuznali, no tri dali. Lipsko sa dočkalo prvého víťazstva