Súper brzdil hru, naťahoval ako sa dalo. Výhra je pre Plzeň odmena za trpezlivosť

Momentka zo zápasu Viktoria Plzeň - Heart of Midlothian
Momentka zo zápasu Viktoria Plzeň - Heart of Midlothian (Autor: FC Viktoria Plzeň)
TASR|23. aug 2024 o 10:42

Viktoria Plzeň sa priblížila účasti v Európskej lige.

BRATISLAVA. Slovenskí futbalisti Viktorie Plzeň Marián Tvrdoň a Erik Jirka sú po štvrtkovom víťazstve nad škótskym tímom Heart of Midlothian 1:0 blízko k účasti v skupinovej fázy Európskej ligy.

Český tím rozhodol o domácom triumfe gólom v nadstavenom čase, ktorý bol podľa trénera Miroslava Koubeka odmena za trpezlivosť.

Tesný triumf dostal Viktoriu do výhodnejšej východiskovej pozície pred odvetou v Edinburghu, v ktorej sa nechystá iba brániť nerozhodný výsledok.

Hráči Plzne boli počas zápasu strelecky aktívnejší. Dostali sa k 18 streleckým pokusom, škótsky tím k ôsmim.

Na brankára Tvrdoňa smerovali dve strely, s ktorými si poradil a dosiahol už štvrté čisté konto po sebe a piate z uplynulých šiestich zápasov. Hearts sa prezentovali skôr defenzívnou taktikou.

"Tušili sme, že prídu s niečím podobným. Nie vždy dávajú do hry troch stopérov, proti nám posilnili tento post a aj vystužili stred poľa. Už podľa ich zostavy sme tušili, že to bude o čakaní na protiútoky, prípadne nejakú štandardku, v ktorých sú silní," citovala Koubeka oficiálna stránka plzenského klubu.

Kormidelník Viktorie si všimol aj snahu súpera o naťahovanie hry: "Je to pravda, súper brzdil hru. Každú štandardku, ktorú mali, naťahovali ako sa dalo. Je to súčasť taktiky a potom je na rozhodcovi, ako to vyrieši. Nastavil šesť minút, možno mohol aj viac."

O lepšiu východiskovú pozíciu Plzne pred odvetou sa postaral Jhon Mosquera. Ten síce nefiguruje v zápise ako strelec gólu, ani sa pri ňom nedotkol lopty, no po centri Cadua mu v zakončení bránil obranca Daniel Oyegoke, od ktorého sa lopta odrazila do brány.

"Vytvoril som tlak na hráča, ktorý si dal z toho vlastný gól. Čakal som na zadnej žrdi a snažil som sa odstrčiť obrancu. Tréner nám vravel, aby sme centrovali. Teším sa z víťazstva pred vlastnými fanúšikmi. Náš cieľ je dostať sa do Európskej ligy a tento výsledok nám k tomu môže pomôcť," konštatoval Mosquera.

Odveta je na programe vo štvrtok 29. augusta a tréner Koubek v nej chce vidieť aktívnu hru svojho tímu.

"Musíme byť dostatočne aktívni, aby sme mali možnosť skórovať. Brániť výsledok v škótskom kotli by asi bolo nesprávne. Musíme byť, samozrejme, pevní v defenzíve, no zároveň aj aktívni v útoku."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Súper brzdil hru, naťahoval ako sa dalo. Výhra je pre Plzeň odmena za trpezlivosť