VIDEO: Donnarumma pocítil hnev fanúšikov, zahádzali ho falošnými bankovkami

Gianluigi Donnarumma.
Gianluigi Donnarumma. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. nov 2023 o 21:20

Zadosťučinil svojej prezývke.

MILÁNO. Pohnevať si fanúšikov v Taliansku nie je práve najlepší nápad. Svoje o tom vedia aj Milan Škriniar či Romelu Lukaku, ktorým priaznivci milánskeho Interu dodnes nevedia odpustiť zmenu klubu.

Ešte v špecifickejšej situácii je Gianluigi Donnarumma, taliansky reprezentant a odchovanec AC Miláno. V lete 2021 odišiel do milionárskeho Paríža St. Germain.

Po dvoch sezónach sa cesty PSG a AC Miláno spojili v skupinovej fáze Ligy majstrov. A diváci na San Siro dali Donnarummovi opäť pocítiť, že u nich nie je vítaný.

Ako vopred avizovali, brankára počas zápasu zahádzali falošnými bankovkami, na ktorý bola vyobrazená jeho hlava.

Niet divu, veď neprajníci ho prezývajú Dollarumma.

Nestalo sa to pritom po prvýkrát.

VIDEO: Diváci pred výkopom Donnarummu zahádzali bankovkami

Odišiel zadarmo

Keď Donnarumma debutoval v talianskej Serii A, mal iba 16 rokov a 242 dní. Z mladého talentu postupne vyrástla klubová ikona.

O to väčší šok prišiel po sezóne 2020/2021. Aj keď sa k tomu schyľovalo dlhšie, Donnarumma napokon predsa len opustil Miláno. Navyše, po skončení kontraktu.

V tom čase mal 21 rokov a hodnotu desiatok miliónov eur. Šesť sezón chytal v drese AC Miláno, aby ho potom opustil zadarmo pre lepšiu ponuku z Francúzska.

„Nebolo to vôbec ľahké rozhodnutie,“ snažil sa brániť Donnarumma. „Všetci vinia len mňa. Ale keď mi z klubu volali naposledy, tak iba, aby mi oznámili, že podpísali nového brankára.“

Žiadne slová ale nevzbudili vo fanúšikoch ľútosť. Aj pred dvomi týždňami počas duelu PSG - AC Miláno sa zo sektoru hostí ozývali piskot a nenávistné a vulgárne chorály.

História sa opakuje

Donnarumma je od roku 2018 stabilnou jednotkou aj v talianskej reprezentácii. Keď sa krátko po presune do PSG vrátil na San Siro ako brankár národného tímu, tiež pocítil hnev fanúšikov. Vlani sa dokonca dostal aj do konfliktu s fanúšikom.

Už v roku 2017 pritom otáľal s predĺžením kontraktu s milánskym klubom a počas zápasu reprezentácie do 21 rokov ho tribúny ohádzali bankovkami.

Tabuľka skupiny F

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»VIDEO: Donnarumma pocítil hnev fanúšikov, zahádzali ho falošnými bankovkami