Zápas v Madride povedú Slováci, Vavro sa postaví proti Haalandovi

Erling Haaland a Phil Foden po skompletizovaní hetrikov v zápase proti Manchestru United.
Erling Haaland a Phil Foden po skompletizovaní hetrikov v zápase proti Manchestru United. (Autor: SITA/AP)
TASR|5. okt 2022 o 00:00

Preview pred zápasmi futbalovej Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Futbalisti Paríža St. Germain prežívajú vydarený štart do novej sezóny a potvrdiť to môžu v stredu v Lisabone v priamom súboji o prvé miesto v rámci H-skupiny Ligy majstrov.

Francúzskeho šampióna privíta Benfica, ktorá v sezóne 2022/2023 taktiež ešte nenašla premožiteľa. V celkovo ôsmich zápasoch sa môže objaviť jeden slovenský zástupca, v drese FC Kodaň by mohol nastúpiť Denis Vavro.

Nelichotivá bilancia v Lisabone

Francúzsky klub nemá dobre spomienky na štadión Estádio, keďže tam prehral všetky tri predchádzajúce stretnutia s domácim tímom a vo finále LM 2020 neuspel proti Bayernu Mníchov (0:1).

Túto štatistiku hosťom môže pomôcť prelomiť útočné trio Kylian Mbappé, Messi a Neymar, ktoré zaznamenalo vo všetkých súťažiach už 25 gólov.

Naopak taliansky Juventus Turín neprežíva najlepšie obdobie, keď mu v domácej súťaži patrí až 7. miesto v tabuľke. Hráči "starej dámy" nevstúpili dobre ani do LM a po dvoch prehrách nemajú na konte ani bod.

Zverenci trénera Massimiliana Allegriho potrebujú naplno zabrať v domácom súboji proti izraelskému tímu Maccabi Haifa ak chcú pomýšľať na jarné pôsobenie v najprestížnejšej kontinentálnej súťaži.

Chelsea potrebuje bodovať naplno

Futbalisti FC Chelsea majú za sebou najhorší štart v LM od ročníka 1999/2000. Thomasa Tuchela nahradil Graham Potter, no aj pod jeho vedením Londýnčania zaznamenali doma len remízu 1:1 s rakúskym Red Bullom Salzburg.

"Blues" však už dosiahli prvé víťazstvo pod taktovkou nového kormidelníka, keď zdolali Crystal Palace 2:1 v Selhurst Parku, pričom Pierre-Emerick Aubameyang a Conor Gallagher dali svoje prvé góly v drese Chelsea.

V rámci E-skupiny privítajú AC Miláno. Za "červeno-čiernych" môžu na Stamford Bridge nastúpiť Olivier Giroud a Fikayo Tomori, ktorí pôsobili v mužstve dvojnásobného víťaza "ušatej" trofeje v prechádzajúcich sezónach.

Chorvátsky klub Dinamo Záhreb cestuje v "éčku" na pôdu Salzburgu. Rakúšania zaznamenali v doterajšom priebehu dve remízy.

V akcii aj trio slovenských rozhodcov

V G-skupine potvrdzuje rolu favorita Manchester City. Nórsky strelec Erling Haaland, ktorý dal v jedenástich zápasoch vo všetkých súťažiach už sedemnásť gólov, rozhodol o oboch triumfoch anglického majstra v LM.

"Citizens" privítajú Kodaň aj so slovenským obrancom Vavrom. Ten odohral plnú minutáž v oboch dueloch dánskeho majstra.

Španielsky tím FC Sevilla hostí Borussiu Dortmund a pokúsi sa dosiahnuť prvé víťazstvo proti tomuto súperovi na domácom ihrisku.

Premožiteľa ešte v ročníku nenašiel ani obhajca titulu Real Madrid, ktorý privíta v F-skupine Šachtar Doneck. Zápas na štadióne Santiago Bernabeu povedie Ivan Kružliak s asistentmi Branislavom Hanckom a Jánom Pozorom.

Štvrtým bude Peter Kráľovič. Naopak o prvé body v tomto ročníku LM zabojuje nemecký zástupca RB Lipsko proti Celticu Glasgow.

Liga majstrov - 3. kolo - streda

E-skupina:

  • 18.45 Red Bull Salzburg - Dinamo Záhreb
  • 21.00 FC Chelsea - AC Miláno

F-skupina:

  • 18.45 RB Lipsko - Celtic Glasgow
  • 21.00 Real Madrid - Šachtar Doneck

G-skupina:

  • 21.00 FC Sevilla - Borussia Dortmund
  • 21.00 Manchester City - FC Kodaň

H-skupina:

  • 21.00 Benfica Lisabon - Paríž Saint-Germain
  • 21.00 Juventus Turín - Maccabi Haifa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zápas v Madride povedú Slováci, Vavro sa postaví proti Haalandovi