Trnava výborný úvod do výhry nepretavila, proti Ružomberku stratila dvojgólový náskok

Fotka zo zápasu Spartak Trnava - MFK Ružomberok.
Fotogaléria (8)
Fotka zo zápasu Spartak Trnava - MFK Ružomberok. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|1. sep 2024 o 19:55 (aktualizované 1. sep 2024 o 21:02)

Domáci futbalisti zaznamenali štvrtú remízu z úvodných piatich zápasov.

Niké liga - 6. kolo

Spartak Trnava - MFK Ružomberok 2:2 (2:1)

Góly: 9. Kratochvíl, 22. Mikovič - 44. Hladík, 62. Chrien (z 11 m), ŽK: Ďuriš - Hladík, Domonkos

Rozhodovali: Gemzický - Vass, Bobko

Diváci: 3666

Spartak: Frelih – Holík, Sabo, Kubista, Mikovič – Zeljkovič – Daniel (76. Pich), Paur (76. Ofori), Kratochvíl, Azango – Ďuriš.

Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Selecký – Gomola, Lavrinčík, Múdry (75. Luterán), Madleňák (57. Chobot) – Hladík, Kelemen (75. Domonkos), Chrien (90. Jackuliak)

Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

TRNAVA. Spartak Trnava remizoval v 6. kole futbalovej Niké ligy s Ružomberkom 2:2.

Trnavčania si vytvárali šance, vypracovali si dvojgólový náskok, mohli pridať aj ďalšie góly, Ružomberok ale dokázal vyrovnať.

Priebeh zápasu Trnava - Ružomberok

I. polčas:

Červeno-čierni začali aktívne a v 9. minúte sa ujali vedenia. Po trnavskom rohu vyrobila obrana Ružomberka vo vlastnej šestnástke veľké lapsusy, od Seleckého sa odrazila lopta pred Kratochvíla a ten ponúknutou gólovkou nepohrdol – 1:0.

"Andeli" pokračovali v ofenzívnom futbale, po signále z rohového kopu napriahol na spoza šestnástky Mikovič a prudkou ranou prekonal Frühwalda druhýkrát.

V prvom polčase vstúpil do deja duelu dvakrát videorozhodca, prvýkrát neuznal gól pre ofsajd domácemu Danielovi, na opačnej strane zobral radosť z presného zásahu z rovnakého dôvodu Kelemenovi.

Liptáci sa však dočkali krátko pred prestávkou, keď Kelemen pri autovej čiare obral o loptu Kubistu, pohotovo prihral do šestnástky Hladíkovi a ten prudkým zakončením nedal šancu Frelihovi.

Fotogaléria zo zápasu Spartak Trnava - MFK Ružomberok (Niké liga, 6. kolo)

II. polčas:

Video zohralo dôležitú úlohu aj v druhom polčase, rozhodca Gemzický po vzhliadnutí záberu z Ďurišovho defenzívneho zákroku odpískal ruku v pokutovom území. Z nariadenej penalty vyrovnal Chrien.

Spartak mal v druhom polčase viacero dobrých šancí, do siete sa pýtali zakončenia Mikoviča, Zeljkoviča, Kratochvíla a Picha, na opačnej strane spálil tutovku Kelemen.

Gól však už nepadol a mužstvá si body podelili.

VIDEO: Tréner Trnavy M. Gašparík

VIDEO: Tréner Ružomberka O. Smetana


Hlasy po zápase

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Obrovská škoda z nášho pohľadu, ako sme do zápasu nedôsledne, laxne a nekoncentrovane vstúpili. Neboli sme dostatočne pripravení na úroveň súpera, po štandardkách sme dovolili súperovi dať dva góly, ktoré by sme nemali tak ľahko dopustiť alebo im predísť. Potom sme sa našťastie zlepšili v prechodoch a zakladaní útokov, vypracovali sme si náznaky šancí a šance a dali kontaktný gól. Cez polčas sme si ukázali cesty, ako sa zlepšiť a na to, ako bol na nás súper pripravený v defenzíve. Aj domáci mali množstvo šancí, závarov, ale škoda z našej strany, že sme nedotiahli situácie, keď sme si dobre natiahli hráčov a stopérov Spartaka a dostali sa za nich. Možno to znie trochu zvláštne, no po programe a situácii v akej sme boli mentálne po štvrtku, ktorý nás dostal dole, je to dnes pre nás takmer víťazstvo. Dostať sa späť za stavu 0:2, remizovať s kvalitným súperom, za to musím pochváliť mužstvo, ako sa zdvihli a ukázali mentalitu, aká by mala byť na ligovej úrovni.“

Michal Gašparík, tréner Spartaka: „Stratili sme dva body, takýto zápas by sme mali vyhrať, keď vedieme 2:0 a hráme dobre. Povedal by som výborne, futbal hráčom chutil. Cez týždeň sme dobre trénovali, aj to dobre vyzeralo na ihrisku, celkom s ľahkosťou sme si vypracovávali gólové zakončenia, mali sme ich 25. Polčas sme mali dohrať na 2:0, to bolo kľúčové. Úplne sme im darovali prvý a potom aj druhý gól. Namiesto toho, aby tam bolo 3:0, alebo 3:1, bolo 2:2. Potom to bol klasický zápas s Ružomberkom, búšili sme do nich a nie a nie nám to tam padnúť. Za predvedenú hru a výkon si hráči určite zaslúžia pochvalu. Hrali dobre, behali dobre, bojovali dobre, vyhrávali súboje, mali dobré držanie lopty. Aj signály a štandardky nám vyšli, aj vedenie útokov nám vychádzalo podľa plánov, chýbalo možno trochu vyššej efektivity a šťastia, aby sme dali viac gólov. Inak s výkonom by mali byť všetci spokojní."

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
5
4
0
1
9:7
12
P
V
V
V
V
2
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
5
3
2
0
12:2
11
V
V
R
V
R
3
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
4
2
1
1
7:3
7
V
P
V
R
4
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
5
1
4
0
4:3
7
R
V
R
R
R
5
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
6
1
4
1
6:7
7
R
P
R
V
R
6
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
4
1
3
0
6:5
6
R
R
V
R
7
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
6
1
3
2
6:9
6
V
R
P
P
R
8
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
5
1
2
2
8:6
5
R
V
P
P
R
9
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
5
1
2
2
5:7
5
P
R
P
V
R
10
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
6
1
2
3
6:7
5
R
P
P
V
P
11
KFC Komárno futbalKFC Komárno futbalKFC Komárno futbal
4
1
0
3
3:9
3
P
V
P
P
12
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
5
0
3
2
3:10
3
R
P
P
R
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava výborný úvod do výhry nepretavila, proti Ružomberku stratila dvojgólový náskok