Známy tréner sa vracia po desaťročí. Domenech bude zachraňovať tím v Ligue 1

Raymond Domenech na archívnej fotografii z MS 2010 v Afrike.
Raymond Domenech na archívnej fotografii z MS 2010 v Afrike. (Autor: TASR/AP)
TASR|23. dec 2020 o 16:15

Raymond Domenech viedol francúzsku reprezentáciu.

NANTES. Bývalý tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Raymond Domenech sa po desiatich rokoch opäť vracia do súťažného diania.

Od nového roka prevezme lavičku účastníka Ligue 1 FC Nantes. Podľa informácií portálu 20 minutes sa dohodol na zmluve do konca tejto sezóny.

Nantes figuruje na 15. mieste v tabuľke, len bod nad pásmom zostupu.

Tréner Raymond Domenech s manželkou pózuje fotografom počas príchodu na vyhlásenie ankety Zlatá lopta France Football v roku 2019.
Tréner Raymond Domenech s manželkou pózuje fotografom počas príchodu na vyhlásenie ankety Zlatá lopta France Football v roku 2019. (Autor: TASR/AP)

Domenech naposledy viedol národný tím Francúzska. Počas šiestich rokoch doviedol krajinu do finále na MS 2006, v ktorom podľahli Talianom po jedenástkovom rozstrele.

O štyri roky neskôr sa však rozlúčil blamážou, keď jeho zverenci v JAR získali iba bod za bezgólovú remízu s Uruguajom a v tabuľke A-skupiny skončili poslední.

Od roku 2016 viedol výber francúzskeho regiónu Bretónsko. Keďže však táto reprezentácia nie je členským tímom FIFA ani UEFA, hráva len neoficiálne medzinárodné zápasy s charitatívnym pozadím.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Známy tréner sa vracia po desaťročí. Domenech bude zachraňovať tím v Ligue 1