Kroosa prirovnal k Federerovi. Po zápase sa nemusí ani osprchovať, vravel Riquelme

Toni Kroos.
Toni Kroos. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. feb 2024 o 12:07

Podľa Riquelmeho sú si Kroos a Federer navzájom veľmi podobní, a to napriek odlišnému športovému odvetviu.

BRATISLAVA. Argentínska futbalová legenda Juan Román Riquelme porovnal skúseného nemeckého stredopoliara v službách španielskeho klubu Real Madrid Toniho Kroosa k fenomenálnemu švajčiarskemu tenistovi Rogerovi Federerovi.

Ako referuje web sportskeeda.com, podľa Riquelmeho sú si Kroos a Federer navzájom veľmi podobní, a to napriek odlišnému športovému odvetviu.

„Kroos má k Federerovi najbližšie. Môže odohrať zápas a ísť domov bez toho, aby sa musel osprchovať. Je to neuveriteľné, ako hrá s loptou. Nejde k zemi, nezašpiní sa, nezapotí sa,“ vyhlásil Riquelme.

Už 34-ročný Kroos je stálicou v strede poľa madridských „Los Blancos“ a vo štvrtok potvrdil, že sa pred tohtoročnými majstrovstvami Európy vráti do nemeckej reprezentácie. Kroos, ktorému aktuálne plynú posledné mesiace súčasného kontraktu, je stelesnením lenivej elegancie, a pravdepodobne futbalovým ekvivalentom Federera.

Švajčiar, ktorý predvlani ukončil tenisovú kariéru, je považovaný za jedného z najlepších hráčov všetkých čias. „Maestro z Bazileja“ pôsobil na kurte dojmom, akoby sa vôbec nezapotil, a mnohí označovali jeho tenis ako poéziu v pohybe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Kroosa prirovnal k Federerovi. Po zápase sa nemusí ani osprchovať, vravel Riquelme