Šoltis: Základ je, že sme hore. Bol to emotívny rok, vravel unavený Petruš

Prešov zdolal v priamom súboji o post lídra II. ligy FC Košice 2:1.
Prešov zdolal v priamom súboji o post lídra II. ligy FC Košice 2:1. (Autor: Viktor Zamborský)
Daniel Dedina|13. nov 2022 o 09:45

Tréneri Prešova i Košíc sa zhodli. Šláger rozhodlo srdce.

LIČARTOVCE. „Ak by sme po jeseni v súťaži kraľovali, bola by to fantázia,“ priznal pred druholigovým šlágrom tréner Prešova Marek Petruš.

A stalo sa. Prešovčania v priamom súboji o post koncoročného lídra tabuľky zdolali svojho rivala z východného Slovenska FC Košice 2:1.

„Áno, je to fantázia. Dosiahli sme neskutočný celkový výsledok. Pred sezónou by málokto na také niečo myslel, ale poctivou prácou sme to dotiahli k tomuto peknému úspechu,“ hovoril prešovský kouč po záverečnom hvizde.

Ochota bola viac než kvalita

„Vyhralo zeleno-biele srdce. Pred zápasom som spočítal koľko je nás Prešovčanov, ktorí hráme za svoj klub a takisto Košičanov. Súper má kvalitu, ale nasadenie, bojovnosť a možno aj trochu šťastia v závere prialo nám. Veľmi sa z toho teším,“ vravel Petruš.

Pred stretnutím to vyzeralo, že v lepšej forme sú košickí hráči. Tí aj otvorili skóre, ale napokon obišli naprázdno.

„Nemyslím si, že by sa vytratila pohoda. Možno to bolo trocha opatrnejšie, na tomto teréne bola v jednoduchosti krása a potrebná bola ochota. To u nás v niektorých fázach zápasu nebolo. Prešov dal do toho viac srdiečka,“ skonštatoval tréner FC Košice Anton Šoltis.

„Niektoré momenty sme nezvládli a v súbojoch sme prepadávali. Súper má nebezpečné štandardné situácie, pripravovali sme sa na to, ale aj tak si ich vypracoval. Dokázal vyťažiť z minima maximum,“ tvrdil Šoltis.

Prešovčania v závere prežili aj hru v oslabení po vylúčení stopéra Horvátha.

Prešovská bojovnosť slávila v derby s Košicami úspech.
Prešovská bojovnosť slávila v derby s Košicami úspech. (Autor: Viktor Zamborský)

„Hlavou mi prebiehalo, že dobrý by bol možno aj nerozhodný výsledok. Umnou a obetavou hrou sme to prežili,“ podotkol Petruš.

Ličartovciam dajú pokoj

Prešovský tréner mal pred zápasom obavy z toho, ako mužstvo zvládne regeneráciu po náročnom programe z uplynulých týždňov. Hráči pociťovali veľkú únavu. Už úvod zápasu mu ale vlial nádej do žíl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šoltis: Základ je, že sme hore. Bol to emotívny rok, vravel unavený Petruš