Calzona má v Neapole skončiť. Prezident chce dať prednosť slávnemu trénerovi

Tréner Neapola a slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Tréner Neapola a slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona. (Autor: TASR)
Martin Kozinka|28. apr 2024 o 11:00

Neapol v tejto sezóne nespasil už tretí tréner.

BRATISLAVA. Francesco Calzona má v Neapole platnú zmluvu do konca sezóny 2023/2024. Začalo sa tak špekulovať, kto by mohol zaujať jeho miesto pre nasledujúci ročník.

„Antonio Conte sa ponúkol Neapolu. Je pre klub dostupný. Všetko teraz závisí od rozhodnutia prezidenta Aurelia De Laurentiisa,” povedal pre taliansky SkySports renomovaný novinár Gianluca Di Marzio. 

Už v sobotu informoval taliansky RAI Sport o tom, že Conte by mal s “Partenopei” podpísať zmluvu do roku 2027. 

Conte netrénoval viac ako rok

Prezident talianskeho klubu De Laurentiis tak musí zvážiť, či chce pokračovať v spolupráci s Francescom Calzonom, ktorý má platnú zmluvu na lavičke slovenskej futbalovej reprezentácie do konca roka 2025.

Tréner Antonio Conte.
Tréner Antonio Conte. (Autor: TASR/AP)

Ak by sa Slovensko kvalifikovalo na MS vo futbale 2026, kontrakt sa automaticky predĺži až do konca účinkovania reprezentácie na záverečnom turnaji.

Antonio Conte je na trénerskom trhu už od marca 2023. Naposledy viedol anglický Tottenham. Na lavičke klubu ale nesedel už viac ako rok. 

V Taliansku viedol postupne kluby Arezzo, Bari, Atalanta, Siena či Juventus, s ktorým sa stal trikrát v rade medzi rokmi 2010 a 2013 talianskym šampiónom.

V Serie A naposledy viedol milánsky Inter, s ktorým vyhral v sezóne 2020/2021 taliansku ligu. Členom jeho tímu bol aj slovenský reprezentant Milan Škriniar.

V anglickej lige sa Contemu podarilo triumfovať s londýnskou Chelsea v sezóne 2016/2017. Medzi rokmi 2014 a 2016 viedol aj taliansku reprezentáciu.

Gazzetta dello Sport pred dvoma týždňami informovala, že De Laurentiis pokračuje v nátlaku na Conteho a snaží sa ho presvedčiť o tom, aby zasadol na lavičku Neapola.

Mal mu sľúbiť kompletnú kontrolu na prestupovom trhu a viac ako sto miliónov eur na nových hráčov, ktoré zinkasujú po predaji Victora Osimhena.

Aurelio De Laurentiis a Victor Osimhen.
Aurelio De Laurentiis a Victor Osimhen. (Autor: SITA/AP)

Neapol nespasil ani Calzona

Futbalisti Neapola dnes (nedeľa 28.4.) nastúpia o osemnástej hodine na ligový zápas proti AS Rím, ktorý je v tabuľke na piatom mieste. 

Neapol sa nachádza päť kôl pred koncom sezóny na 8. priečke, ktorá nezaručuje futbalovú Európu pre nasledujúci ročník. Na siedmu Atalantu stráca päť bodov, navyše celok z Bergama má aj zápas k dobru. 

“Partenopei” v tejto sezóne prepustili už dvojicu trénerov - Rudiho Garciu a Waltera Mazzarriho.

Gazzetta Dello Sport nedávno písala, že pod Calzonovým vedením o akúsi involúciu Neapola. Ten prehral dva z posledných štyroch ligových zápasov. Navyše už 25 rokov neinkasoval v dvanástich zápasoch v rade. Až doteraz. 

„Problém je stále rovnaký, síce inkasujeme málo, ale vždy,” vravel Calzona po poslednej prehre s Empoli.

Tréner bude od svojich hráčov do konca sezóny vyžadovať rešpekt, najmä na trávniku: „Máme dlh voči mestu a klubu, ktoré nás platí. Máme povinnosť dokončiť sezónu čo najlepšie,” priznal tréner.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Calzona má v Neapole skončiť. Prezident chce dať prednosť slávnemu trénerovi