Proti Trnave ukázal gule. Weiss ho otravoval každý deň, nepresvedčil ho eurami navyše

Dominik Takáč v objatí Vladimíra Weissa.
Fotogaléria (13)
Dominik Takáč v objatí Vladimíra Weissa. (Autor: ŠK Slovan/Miroslav Gasidlo)
Martin Kozinka|20. okt 2024 o 07:30

Ako presvedčil Slovan Dominika Takáča? Nie peniazmi, upozornil Weiss.

BRATISLAVA. Bol hlavnou postavou najslávnejšieho slovenského derby. Pre jednu stranu hrdinom, pre druhú záporákom celého príbehu.

Dominik Takáč v lete vymenil dres Trnavy za Slovan. „Na to, aby ste spravili takýto krok, musíte mať gule,” smial sa po zápase obranca “belasých” Guram Kašia.

Fotogaléria zo zápasu Spartak Trnava - Slovan Bratislava, Niké liga (11. kolo)

„S nimi hral aj dnes,” dodal. Slovan uspel v derby najtesnejším rozdielom (1:0). Trnava bola dovtedy neporazená.

Šesť remíz, tri výhry a najnovšie aj jedna prehra. Taká je vizitka Spartaka po desiatich ligových zápasoch.

„Ukázalo sa, že na Slovan nám stále niečo chýba,” vravel na pozápasovej tlačovej konferencii kouč Trnavy Michal Gašparík.

Podľa neho je ich rival v týchto dueloch viac motivovaný. „V iných zápasoch majú iné rozpoloženie než v stretnutiach s nami.”

VIDEO: Zostrih zápasu FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava

Gašparík: Nezaslúžili sme si prehrať

Napriek tesnej prehre pochválil svojich zverencov. „Mali sme jeden z najlepších polčasov proti Slovanu. Nedokázali sme v ňom však skórovať,” pokračoval Gašparík.

Slovenský šampión a účastník Ligy majstrov bol v druhom polčase oveľa aktívnejší. Loptu mal častejšie v moci, vytváral si gólové príležitosti. 

Na snímke tréner Spartaka Michal Gašparík gestikuluje počas zápasu 11. kola futbalovej Niké ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava.
Na snímke tréner Spartaka Michal Gašparík gestikuluje počas zápasu 11. kola futbalovej Niké ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)

„Chceli sme ich napádať čo najvyššie. Chceli sme byť aktívni. Stálo nás to veľa síl. Nezaslúžili sme si prehrať. Najmä pre prvý polčas,” vysvetlil kouč domácich.

Spartak v tejto sezóne začínal všetky zápasy útočením na južnú tribúnu. V derby proti Slovanu tomu bolo naopak. Dominik Takáč mal v prvej polovici duelu za sebou horúci trnavský kotol.

Takáčov zámer vyšiel

Ozývali sa z neho nadávky. Fanúšikovia Spartaka ho zahádzali plyšákmi potkanov. Prešiel si peklom.

Vždy, keď zlikvidoval strelu súpera, nasledoval hlasitý piskot z domácich tribún. „Tešil sa na tento zápas,” priznal po stretnutí kouč Slovana Vladimír Weiss.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Proti Trnave ukázal gule. Weiss ho otravoval každý deň, nepresvedčil ho eurami navyše