Trnava zahodila šancu dotiahnuť sa na čelo. Mikovič: Bude nás to ešte dlho mrzieť

Vpravo kapitán Trnavy Martin Mikovič a hráč Ružomberka Marko Kelemen
Fotogaléria (8)
Vpravo kapitán Trnavy Martin Mikovič a hráč Ružomberka Marko Kelemen (Autor: TASR)
TASR|2. sep 2024 o 13:10

Gašparík označil za kľúčový moment inkasovaný gól tesne pred prestávkou.

TRNAVA. Futbalisti Spartaka Trnava mali nikéligový zápas šiesteho kola s Ružomberkom dobre rozbehnutý.

Viedli dvojgólovým rozdielom, súpera dostávali pod tlak, vypracovávali si šance, Liptáci ale vstali z popola, dokázali sa zmobilizovať a napokon uhrali remízu 2:2.

"Pre nás je to po štvrtkovom vypadnutí z Konferenčnej ligy, ktoré nás dalo mentálne dole, malé víťazstvo,“ uviedol na pozápasovej tlačovke tréner Ružomberka Ondřej Smetana.

Trnavčania boli, naopak, sklamaní. "Vedeli sme, ako sa skončil zápas pred nami, bola šanca sa dotiahnuť na čelo tabuľky, to mrzí asi najviac každého v šatni,“ pripomenul kapitán Spartaka Martin Mikovič prehru Slovana so Žilinou 0:5.

Momentálne červeno-čierni strácajú na "belasých" v neúplnej tabuľke päť bodov, o skóre sú na piatom mieste.

"Tridsať minút bol Ružomberok bez energie, možno sa podpísalo aj to štvrtkové vypadnutie v medzinárodnom pohári. S hráčmi to zamáva. Vnútili sme im náš futbal, napádanie, brali sme im lopty.

Mali sme zápas zavrieť na 3:0 a bol by pokoj. Takto plačeme, budeme si to analyzovať, pritom zápas bol len o nás,“ pokračoval strelec druhého trnavského gólu.

Tréner Spartaka Michal Gašparík označil za kľúčový moment stretnutia inkasovaný gól z kopačky Hladíka tesne pred prestávkou.

Chybu spravil stopér Kubista, ktorý najprv dobre hasil križovaním pred Kelemenom, pri autovej čiare mu však dobiedzajúci útočník zobral loptu, prihral ju Hladíkovi a ten znížil.

Trnavský kouč síce chválil svojich hráčov za výkon, stopérskej dvojici Sabo – Kubista však nedostatok musel vytknúť.

„Bolo tam veľa situácií, ktoré sme učení vyriešiť úplne inak. Každý si nesie svoje návyky z predošlého mužstva. Sú to starší hráči. Snažili sme sa aj v týždni pracovať na súčinnosti, máme novú stopérsku dvojicu. Vyskakovalo nám tam dosť vecí.

Keby sme dohrali polčas na 2:0, to bolo kľúčové... Jednak nám utiekol hráč cez Erika Saba, Vojto Kubista mohol loptu odkopnúť, riešiť to jednoduchšie. Darovali sme im gól, pri druhom sme nevedeli, čo sa vlastne píska, najprv sme mysleli, že ruku, potom, že faul tam bol. Kopala sa penalta,“ povzdychol si Gašparík.

Spartaku sa po rozsiahlej maródke uzdravilo gro kádra, stále však nemá úplne fit Štetinu, Twardzika, Ujlakyho či Šuleka, teda štvoricu, ktorá by mohla hrať v strede obrany.

„Futbal sa rozhoduje v šestnástkach, keď máte 25 zakončení, musí z toho padnúť viac gólov,“ upozornil trnavský kouč aj na koncovku tímu.

Fotogaléria zo zápasu Spartak Trnava - MFK Ružomberok (Niké liga, 6. kolo)

Kapitán Spartaka Mikovič sa pristavil i pri momente, ktorý sa udial tesne po záverečnom hvizde rozhodcu, keď sa z kotla trnavských fanúšikov ozvalo nespokojné skandovanie.

„Strašne dlho nás táto strata bude mrzieť, hrali sme dobre. Keď však niekto začne kričať„ My chceme Spartak“, tak to ma po takomto zápase zabíja. Hráči idú do konca, máme šance, súper vykopáva loptu z bránkovej čiary... Nechápem to.

Keby sme hrali zle ako v Michalovciach, potom nech na nás kričia, to si každý uvedomuje. Teraz však súpera melieme, dostaneme nešťastný gól a príde takýto pokrik... Zamrzí to.“

Kouč Ružomberka Ondřej Smetana vo svojom hodnotení videného vyzdvihol mentalitu, ktorú ukázalo jeho mužstvo.

„Prvá polhodina nebola dobrá, dobre nás dostupovali, musíme dať kredit aj súperovi, ktorý na nás vybehol, získaval odrazené lopty, ťažisko hry prenášali pred našu bránku častejšie ako sme chceli. V úvode sme sa snažili rozkúskovať hru a nepustiť súpera do tlaku, čo sa nám ale nedarilo.

Potom už opadol aj tlak a dostupovanie Trnavy, mali sme na zakladanie útokov viac času, darilo sa nám ich vyťahovať a chodiť za stopérov alebo halfbekov. To bol začiatok toho, že sme boli schopní sa dostať do finálnej tretiny, kde sme mohli byť nebezpeční. Nakopol nás aj neuznaný gól, po ktorom sme videli, že sme schopní hroziť,“ uviedol Smetana.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava zahodila šancu dotiahnuť sa na čelo. Mikovič: Bude nás to ešte dlho mrzieť