Favoritovi chcú znepríjemniť život. Slovnaft Cup prinesie ďalší krásny súboj

(Autor: FK Selce)
Ivan Mriška|5. sep 2022 o 14:56

Amatérov z Ladomerskej Viesky čaká veľká výzva.

LADOMERSKÁ VIESKA. Podobný zápas v histórii klubu nehrali. Piatoligista FK Filjo Ladomerská Vieska privíta v Slovnaft Cupe na svojom trávniku účastníka Fortuna ligy FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Stretnutia malých proti veľkým sú najkrajšie, v nich je čaro Slovnaft Cupu. Súboj v dedinke pri Žiari nad Hronom sa hrá v utorok 6. septembra o 15:30 h.

„Pre väčšinu chlapcov je to obrovská príležitosť, výzva. Všetci sa veľmi tešíme a veríme, že uhráme priaznivý výsledok,“ pre Sportnet povedal kapitán FK Filjo Ladomerská Vieska Tomáš Macejko.

Favorit je na druhej strane

V pohári je známych viacero prípadov, kedy outsider vyradil účastníka Fortuna ligy. V podobný zázrak veria aj v Ladomerskej Vieske.

„Dôležité je, aby každý zo seba vydal maximum. A uvidíme, čo sa bude diať. Na vec sa pozeráme triezvo, jednoznačný favorit je na druhej strane. Chceme ho však potrápiť,“ dodal.

Pre 38-ročného obrancu bude zápas proti Dunajskej Strede krásnym vyvrcholením bohatej kariéry.

„Ak mám byť úprimný, neveril som, že si zahrám ešte takýto zápas. Proti fortunaligistovi. Je to pre mňa veľká odmena,“ prezradil bývalý futbalista Pohronia a Zvolena.

Veľký deň pre obec

V kabíne je najskúsenejším hráčom. Pre mladých spoluhráčov je oporou.

„Niektorí chlapci budú mať trému. Ale dohovorím im. Verím, že s úvodným hvizdom opadne. A zápas si užijú. Veď o to ide,“ povedal Macejko s tým, že ustáť zápas po kondičnej stránke bude pre celý tím veľká výzva.

V obci pri Žiari nad Hronom očakávajú návštevu cez tisíc divákov. Taká, aká tam nikdy nebola.

„Musíme hrať trpezlivo, aby sme nesklamali. Bude to veľký deň pre celú Ladomerskú Viesku. Ideme si to užiť,“ prezradil Macejko.

Prvé futbalové kroky urobil v Ladomerskej Vieske najlepší slovenský futbalista Milan Škriniar, pochádzajú oddiaľ jeho starí rodičia. Za domácich nastúpi jeho bratranec.

„Favorit je inde, ale budeme sa mu snažiť čo najviac znepríjemniť život. Vyhráme o gól alebo na penalty,“ ambiciózne uzavrel futbalista FK Filjo Ladomerská Vieska Erik Škriniar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Favoritovi chcú znepríjemniť život. Slovnaft Cup prinesie ďalší krásny súboj