Nastúpi Weiss alebo nie? Musíme hrať aj bez kľúčových hráčov, vraví tréner Slovana

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii.
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. na tlačovej konferencii. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|30. apr 2023 o 20:25 (aktualizované 1. máj 2023 o 00:00)

V Slovane sa hovorí o odplate.

BRATISLAVA. Futbalisti bratislavského Slovana nastúpia na pondelňajšie pohárové finále bez svojho kapitána Vladimíra Weissa mladšieho. Minimálne v základnej zostave.

A do stretnutia pravdepodobne nezasiahne vôbec. Podľa trénera Slovana Vladimíra Weissa staršieho bude kľúčové, aby boli hráči silní v osobných súbojoch.

Tie sú podľa neho dominantnou črtou súpera, ktorý obhajuje vlaňajší triumf v domácej pohárovej súťaži.

Finálový zápas Spartak Trnava - Slovan Bratislava je na programe v pondelok 1. mája o 15:00 h na Štadióne Antona Malatinského, textový online prenos nájdete na Sportnet.sk.

Dá sa vyhrať aj bez kľúčových hráčov

"Je to finále pohára, ktoré sa cení v každej krajine. Do finále sa dostanú len tí najlepší a naša cesta doň nebola jednoduchá, pretože sme rotovali zostavu," hodnotil tréner Weiss na predzápasovej tlačovej konferencii.

Tradičné derby bude reprízou minuloročného finále, ktoré vyhrala Trnava naopak na štadióne Slovana Bratislava.

"Stretnú sa dva tímy, ktoré budú chcieť získať titul. Trnava má výhodu domáceho prostredia, bude ich hnať vpred vypredaný štadión a neuveriteľná atmosféra," upozorňuje Weiss.

Na svojho syna sa nemohol spoľahnúť ani v piatkovom súboji s Trnavou. Už vtedy avizoval, že nepredpokladá štart svojho syna v pohárovom finále.

"Na základnú zostavu to v prípade Vlada nebude a možno vôbec. Má malé svalové zranenie, ale nie také, aby nemohol nastúpiť v lige v Dunajskej Strede. Musíme byť rozumní a niekedy hrať aj bez kľúčových hráčov," povedal Weiss st. na predzápasovej tlačovej konferencii.

Vie, na čo si dať pozor

Oba tímy sa stretnú druhýkrát v priebehu troch dní. V piatok nastúpili proti sebe na Tehelnom poli v zápase 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Slovan zvíťazil 1:0 po góle Aleksandara Čavriča z jedenástky, no hostia hrali v improvizovanej zostave a šetrili sily na pondelok.

Kormidelník Slovana očakáva, že Trnavčania stavia na silový spôsob hry, ktorým sú charakteristickí.

"Musíme sa na to pripraviť, ale máme dostatočne skúsené mužstvo, aby sme to zvládli. Musíme byť silní v osobných súbojoch, v ktorých je Trnava dominantná. Tomu prispôsobíme taktiku aj zostavu. Bude to zápas plný emócií, preto bude dôležité, aby sme boli disciplinovaní," uviedol Weiss.

Slovan túži po odplate

V tábore Slovana sa skloňuje slovo "odplata" za vlaňajšie finále, keď Spartak získal trofej po víťazstve 2:1 v predĺžení.

"Každého to bolelo, musíme sa z toho poučiť a ísť do zápasu s dobrou mentalitou. Máme šancu jej vrátiť prehru a získať späť pohár, ktorý nám minulý rok vzala. Chceme vyhrať double, sme ambiciózni, celá kabína chce vyhrať. Už cítime únavu, ale to neznamená, že s ňou nevieme hrať," vyhlásil obranca Vernon de Marco.

VIDEO: Vernon de Marco pred finále Slovnaft Cupu

Na finálový zápas sa chystá viac ako 14-tisíc ľudí, celkovo bolo predaných 14.500 lístkov. Všetci veria, že bude vypredané.

Zhruba 400 vstupeniek ostalo práve do sektora Slovana, časť hľadiska určená trnavským fanúšikom je vypredaná.

Do niektorých sektorov sa vstupenky nepredávali, a to z bezpečnostných dôvodov, aby mohla byť vytvorená bezpečnostná zóna medzi jednotlivými tábormi.

Hlavným rozhodcom stretnutia je Michal Očenáš, na čiarach mu budú pomáhať Branislav Hancko a Adam Jekkel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nastúpi Weiss alebo nie? Musíme hrať aj bez kľúčových hráčov, vraví tréner Slovana