Weiss vyradil z kádra troch hráčov. Prečo ich nepreradil do béčka?

Ivan Šaponjič.
Ivan Šaponjič. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)
Sportnet|11. okt 2022 o 16:10

Môžu hrať zápasy druhej ligy.

BRATISLAVA. Vo štvrtok sa po víťazstve na ihrisku favorizovaného Bazileja v Európskej konferenčnej lige (EKL) zdalo, že je A-tím Slovana Bratislava v ideálnej forme.

Prešli však len tri dni a zverenci trénera Vladimíra Weissa staršieho pohoreli na ihrisku trápiaceho sa AS Trenčín. Prehrali vysoko 0:4.

„Samozrejme, je to hanba pre klub, pre mňa, verím, že aj pre hráčov, aj keď asi nie všetkých. Takto sa za klub nehrá a nebojuje,“ hodnotil tréner Weiss po zápase.

Šéf lavičky Slovana opäť sľúbil, že vyvodí dôsledky. Keď tie slová vyriekol naposledy, pri mužstve skončil športový riaditeľ Richard Trutz, celé oddelenie skautov a napokon aj generálny riaditeľ Ivan Kmotrík mladší.

VIDEO: Vladimír Weiss kritizuje hráčov po zápase s AS Trenčín (0:4)

Tentoraz si jeho nespokojnosť odskákali traja hráči - stopér Richard Križan, stredopoliar Uche Agbo a útočník Ivan Šaponjič. Informoval o tom Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) na sociálnych sieťach.

Hoci sa v médiách pôvodne špekulovalo, že hráči pôjdu na nejaký čas do druholigového béčka, napokon táto verzia ani nebola v hre.

Všetci traja menovaní majú totiž v zmluvách klauzulu, podľa ktorej sa nemôžu pripravovať s juniorským tímom. Zápasy v druhej lige však hrať môžu.

Podľa dostupných informácií sa budú až do konca sezóny pripravovať iba individuálne.

Káder belasých sa tak výrazne zúžil pred odvetným zápasom EKL proti Bazileju na Tehelnom poli. Križan, Agbo i Šaponjič totiž figurujú na súpiske pre európske poháre, narozdiel od ich spoluhráčov Siemena Voeta či Žana Medveda.

„Verím, že do štvrtka nájdeme 10 statočných, ktorí sa pobijú proti Bazileju a niekoľkých ďalších, ktorí im budú konkurencieschop­ní,“ vravel po ligovej prehre Weiss.

Zápas proti FC Bazilej sa odohrá vo štvrtok 13. októbra, výkop je naplánovaný na 18.45 hod. Priamy prenos odvysiela RTVS Šport, textový online prenos ponúkneme na Sportnet.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Weiss vyradil z kádra troch hráčov. Prečo ich nepreradil do béčka?