Dvakrát viedol. Trenčín napokon len remizoval s nováčikom súťaže

Philip Azango.
Philip Azango. (Autor: SITA)
TASR|26. feb 2022 o 18:48 (aktualizované 26. feb 2022 o 20:25)

Dva góly domácich strelil Philip Azango.

Fortuna liga 2021/2022 - 22. kolo

Trenčín - Liptovský Mikuláš 2:2 (1:1)

Góly: 5. a 53. Azango - 41. Pinte, 82. Švec

ŽK: Bainovič, Slávik (obaja Trenčín).

Rozhodovali: Kráľovič - Hrmo, Zemko

Trenčín: Kukučka - Slávik, Pires, Pirinen, Madu - Kadák, Bainovič, Zubairu (46. Gajdoš) - Tučný (46. Soares), Ikoba, Azango

Liptovský Mikuláš: Sváček - Krčík, Šindelář, Nagy, Pavúk - Gerát (76. Flak), Staš (90.+2 Bielák) - Filinský, Václavík, Pinte (76. Laura) - Voško (62. Švec, 90.+2 Káčerík)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze/

TRENČÍN. Hoci Trenčania dvakrát zásluhou Philipa Azanga viedli, tak napokon v zápase 22. kola Fortuna ligy s Liptovským Mikulášom len remizovali.

Priebeh zápasu: Trenčín - Liptovský Mikuláš

1. polčas:

Domáci sa ujali vedenia už v 5. minúte, keď Zubairu a Ikoba pripravili šancu v šestnástke Azangovi a ten spomedzi brániacich protihráčov otvoril skóre.

Trenčín potom premárnil veľkú príležitosť na zdvojnásobene svojho náskoku, Pires trestuhodne prekopol prázdnu bránku.

Odpoveď stihla prísť ešte do prestávky, v 41. minúte korunoval zvýšenú aktivitu hostí Pinte, ktorý po centri Krčíka úspešne zakončil akciu dvoch proti dvom.

2. polčas:

Po zmene strán si iniciatívu prinavrátili Trenčania. Po necelej hodine hry striedajúci Soares odcentroval z ľavej čiary, na zadnej žrdi Ikoba hlavičkoval vo vyloženej možnosti nad brvno.

Tentoraz to AS až tak nemuselo mrzieť, v 63. minúte sa opäť dostali do vedenia. Azango sa z pravého krídla preštrikoval cez stred až do šestnástky, aj tam mu hostia dopriali príliš veľa priestoru a technickou strelou na zadnú žrď upravil svojím druhým gólom v zápase na 2:1.

Ani tento stav však domáci neudržali.

Azango nevyužil veľkú šancu na hetrik, na opačnom konci ešte Kukučka vyrazil hlavičku Pavúka, ale v 82. minúte už kapituloval.

Vyrovnanie Liptovskému Mikulášu zariadili striedajúci futbalisti, Laura odcentroval z pravej strany, lopta sa od brániaceho hráča odrazila k Švecovi, ktorý prekonal Kukučku.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Dvakrát viedol. Trenčín napokon len remizoval s nováčikom súťaže